Sport

2015.06.10. 09:27

Az nevet, aki a végén nevet

Tuzsér - Tuzséron is bebizonyosodott: egységben az erő, mindez bajnoki címet eredményezett.

Tuzsér - Tuzséron is bebizonyosodott: egységben az erő, mindez bajnoki címet eredményezett.

Nincs is annál jobb, mint egy forró júniusi kora este sörrel, és persze pezsgővel leöblíteni a szezon fáradságát. Pláne, ha a futballcsapat mindent vitt. Nos, Tuzséron volt mire hörpinteni. A megyei első osztályú egylet bajnoki címet szerzett, ami a Balkány elkalapálása (4–1) után öntetett betonba. A Tisza-partiak megőrizték három pontos előnyüket a zárókörben ugyancsak nyerő Nyírmadával szemben – naná, hogy ,,elszabadult a pokol” a lefújást követően...

– Nem volt annyira vészes a helyzet, mindenkinek túlélte az estét – pedzette meg Dancs Béla, a Tuzsér játékos-edzője. Bár az sem titkolta, adtak az érzésnek... – Aki csak egy kicsit is hozzátett a sikerhez, velünk együtt ünnepelt. Én fél hajnali háromkor jöttem el a pályáról, elég legyen annyi, az elsők között távoztam...

Természetesen ennél jóval komolyabb témáról is szót ejtett a szakvezető. Példának okául arról: mikor villant először agyába, hogy akár a csúcsra is „futtathatja” fiait?

– Az őszi idény végén gondoltam azt, hogy elérhető a bajnoki cím, annál is inkább, mert vezettük a táblázatot – taglalta Dancs Béla. – Legalábbis megvolt rá az esélyünk. Tavasszal akadtak hullámvölgyek, ez sem a véletlen véletlen műve. Talán még emlékeznek rá, márciusban megjegyeztem, hogy nem úgy alakult a felkészülés, ahogy azt reméltük. Talán soha ennyi betegség nem sújtott bennünket, mint télen, emiatt két mérkőzés között arra kényszerültünk, hogy pótoljuk a fizikai lemaradást. Ez sem volt egyszerű, ráadásul tizenhét játékossal vittük végig a tavaszt, ketten közülük még ifjúsági korúak, így tényleg le a kalappal a teljes társaság előtt. A játékosok minden meccsen kihozták magukból a maximumot, még akkor is, amikor nem győztünk. Egyértelmű, hogy a csapategység a legnagyobb fegyverünk, két éve csaknem azonos az összetételben futballozunk. Kinevettek minket, amikor a télen senkit nem igazoltunk, mondván hogy akarunk így bajnokságot nyerni? Hát így... Szeretném, ha a keret mindenképpen együtt maradna, mert meggyőződésem, van jövője ennek a Tuzsérnak!

Miként azt korábban megszellőztettük, az egyesület nem kért NB III-as licencet, így a feljutásért kiírt osztályozón sem lép pályára, a következő évadot is a megyei első osztályban kezdi.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!