Sport

2015.06.23. 12:18

Egyre feljebb kapaszkodik Csonka Gábor

Nyíregyháza - A bajnokságában a legjobb játékosnak választott nyíregyházi teniszező, Csonka Gábor nívósabb egyetemen folytatja.

Nyíregyháza - A bajnokságában a legjobb játékosnak választott nyíregyházi teniszező, Csonka Gábor nívósabb egyetemen folytatja.Másfél évvel fiatalabb Fucsovics Mártonnál, és tehetségét is a wimbledoni juniorbajnokéhoz hasonlították. Ennek megfelelően Csonka Gábor is ugyanazon a németországi teniszakadémián pallérozódott, ahol nyíregyházi társa, és ő is korosztályos, valamint kisebb felnőttversenyeken kezdte meg a kapaszkodást felfelé. Aztán mintha eltűnt volna a szemünk elöl, igaz nyaranta feltűnik szülővárosában, úgy is, mint barátja, a múlt héten még a wimbledoni fellépésre készülő Fucsovics Márton edzőpartnere.

– Két évig Budapesten edzettem a Diego Teniszklubban, mint Kisgyörgy Gergely és Pákai Norbert tanítványa, az ő irányításukkal készültem fel az amerikai egyetemi évekre – beszélt az elmúlt esztendőkről Csonka Gábor. – Tavaly, egy hosszú folyamat eredményeként kerültem ki az Egyesült Államokba, az Ohio Dominican egyetemre, amely a divízió kettes bajnokságban szerepelt. Nem is ment rosszul a játék, és bár a csapat nem jutott be az országos döntőbe, a konferenciánkban megválasztottak az év teniszezőjének és az év sportolójának is, nagy szó, hogy két kitüntetést is sikerült kapnom.

A teljes cikk elolvasható  a Kelet-Magyarország június 24-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!