Sport

2015.06.25. 08:26

Emberes feladatot kapott

Sényő - A sényőiek kipipáltak egy kardinális kérdést: Ember Roland lesz az új edző.

Sényő - A sényőiek kipipáltak egy kardinális kérdést: Ember Roland lesz az új edző.

Ha valahol, a Sényő-Carnifex körletében nem vesztegetik az időt. A megyei első osztályba frissen dobbantott futballcsapatnál a minap kürtölték világgá, hogy Lakatos László, Ruska Tamás és Szűcs Ferenc személyében három kemecsei játékossal acélosították a keretet.

Alig két nappal később pedig egy kardinális kérdést is sikerült kipipálni. Vagyis, a vezetőség betöltötte az edzői posztot. Mint azt már részletesen taglaltuk, a szezon végén Rubóczki Tibor bejelentette, hogy – vélhetően ideiglenesen – a háttérbe vonult, a tréner több, mint húsz éves aktív szerepvállalás után lépett le a színről. Persze, a sényői szív tovább dobog benne, alighanem rendszeresen jelen lesz a a gárda bajnoki meccsein.

A vezetőség előbb házon belüli megoldásra törekedett, Haburcsák Bertalannak ajánlották fel a játékos-edzői posztot, aki azonban munkahelyi elfoglaltság miatt visszakozni kényszerült.

Az illetékesek így tovább „nyomoztak”, mígnem hétközben megszületett a végső megoldás. A korábban – több, mint két évig – a megye kettes Nyírteleket irányító, legutóbb a Bozsik Akadémia U14-es legénységét pallérozó Ember Rolandra esett a választás. A fiatal szakvezető tehát szó szerint emberes feladatot kapott, elvégre az első osztályba egy szezont követően visszatérő sényőiek ezúttal nyilván merészebben terveznek, hosszabb távon szeretnének megragadni a megyei élvonalban.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!