Sport

2015.06.01. 13:18

Ez a nap a szakmáról szólt

Nyíregyháza - Játékvezetői vizsga és előadások mellett díjátadó ünnepség kísérte a megyei kézilabda szövetség rendezvényét.

Nyíregyháza - Játékvezetői vizsga és előadások mellett díjátadó ünnepség kísérte a megyei kézilabda szövetség rendezvényét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda-szövetség második alkalommal szervezte meg a Szakmai Napot, melyen nagy létszámban vettek részt a térségben működő játékvezetők, versenybírók és edzők. Az egész napos program elméleti-és videó tesztet magába foglaló alapfokú játékvezetői vizsgával kezdődött, amit ingafutás követett. Dr. Teschmayer Gábor elnök köszöntötte az országos szövetség két képviselőjét dr. Soós Kálmánt, az MKSZ játékvezetői albizottság elnökét, illetve Herczeg Bélát, utánpótlás szakreferenst, akik a nap során érdekes és hasznos előadásokat tartottak szabolcsi kollégáiknak.

Az eseményt díjátadó ünnepség kísérte. Példaértékű hozzáállásukért az Év játékvezetői díjat Kertész Árpád és Németh Tibor vehette át, továbbá egy évig őrzik a Szabolcs Vándor Kupát. Major Gábor díszoklevelet kapott kimagasló hozzáállásáért. Az év felfedezettjei, Garai Balázs és Takács Dániel, akiket a Szabolcs Üstökös Kupával is jutalmaztak. Veress László 1965 óta aktív játékvezető és versenybíró, 50 éves kitartó munkájáért életműdíjban részesült. Oklevéllel jutalmazták továbbá a tizenöt, húsz, huszonöt, harminc, valamint és negyven esztendeje aktívan tevékenykedő játékvezetőket, versenybírókat is.

A bizottsági beszámolók után dr. Tordai Ilona, a megyei játékvezetői bizottság elnöke, Hostisóczki Tamás, a versenybizottság elnöke, továbbá Hadobás István, a szakmai és utánpótlás bizottság elnöke tartott újabb előadást.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!