Sport

2015.06.18. 19:14

Pedig bajnokok is lehetettek volna...

Tiszavasvári - Mirgai László a morgolódóknak azt kívánja: bizonyítsanak az új tiszavasvári edzőnek!

Tiszavasvári - Mirgai László a morgolódóknak azt kívánja: bizonyítsanak az új tiszavasvári edzőnek!

Azt már röviden és tömören megszellőztettük, hogy Mirgai László nélkül tervezi a jövőt a Tiszavasvári. A megyei első osztályú futballcsapattal szakító edző most némi betekintést engedett abba, miért is alakult úgy, ahogy a sorsa...

– Azt gondolom, hogy amit a két év alatt vállaltunk a játékosokkal, azt teljesítettük – taglalta a távozásának részleteit Mirgai László. – Az első évben a feljutás volt a cél, amit megvalósítottunk, a másodikban pedig ebben az erős megyei első osztályban az első hat hely valamelyikét kellett megszerezni. Újoncként negyedikként végeztünk, ami nem mondható rossz szereplésnek. Továbbra is tartom, ha nincsenek bizonyos zavaró külső és belső körülmények, és egységesebbek vagyunk, akkor a bajnoki cím is meg lehetett volna. Sajnálom, hogy nem sikerült, mert László Zoltán szakosztályvezető nagyon megérdemelte volna. Az igazsághoz tartozik, hogy a Tuzsér egységesebb csapat volt, ezért megérdemelten lett első. Gratulálok Dancs Béla kollégának, mert ebben neki nagyon nagy érdeme volt.

– Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy teljesítmény nélkül senki ne legyen kezdő, vagy játsszon többet csak azért, mert helyi játékos. Minden kolléga örülne annak, ha hét-nyolc jó képességű, nyerő típusú hazai futballistája lenne a csapatban, de ez a mai közegben, ami az amatőr egyesületek utánpótlásnevelését körülveszi, csak álom marad. Tizennégy év felett már a fiatalok elvétve, vagy egyáltalán nem járnak edzésre, gyakran csak a meccsen találkoznak az ifisták. Így nehéz saját nevelésű labdarúgókat beépíteni a csapatba. Ezért sem értek egyet Nácsa Balázs elnök úr elképzelésével, de minden tiszteletem az övé, és köszönöm neki, Zoli bácsinak és Fazekas Marcinak a sikeres két évet és a segítségüket. Köszönöm azoknak a játékosoknak a hozzáállását, akik hétről hétre odatették magukat és mindent elkövettek a jó eredmények elérése érdekében. Akik pedig morgolódtak a kevesebb játéklehetőség miatt, azoknak azt kívánom, az új edzőnek bizonyítsák be: többre képesek.

Kiss Gábor az új edző

Időközben eldőlt, hogy Kiss Gábor váltja a távozó Mirgai Lászlót a tiszavasvári kispadon. Az új szakvezető abszolút képben van, elvégre a legutóbbi idényben az ugyancsak a megyei első osztályban érdekelt Nagyhalászt irányította. Az újonc együttes pedig nagyszerű őszt követően a tizenkettedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!