Sport

2015.06.21. 11:36

Tizenegyesekkel maradt le a Bozsik az első osztályról

Nyíregyháza - Majdnem sikerült. Szombaton drámai visszavágón dőlt el, hogy az U 17es focibajnokságban ki folytathatja majd ősszel az első osztályban.

Nyíregyháza - Majdnem sikerült. Szombaton drámai visszavágón dőlt el, hogy az U 17es focibajnokságban ki folytathatja majd ősszel az első osztályban.

A feljutás szempontjából végső egyik párviadalban a gyulai Grosics Akadámia a Bozsik Akadémia csapatát fogadta. Múlt szerdán a nyíregyházi stadionban hiába vezetett és játszott fél órát emberelőnyben a Bozsik, a gyulaiak a 87. percben egyenlítettek.

Szombaton a visszavágón a 64. minutumban a csereként beállt Lengyel Marcell a nyírségieknek szerezte meg a vezetést, ám a Nagy Sándor dirigálta gárda tagjai nem sokáig örülhettek, mert a házigazda három perc múlva egalizált. Mivel ugyanúgy 1-1 lett az eredmény, mint Nyíregyházán, jött a gól nélküli hosszabbítás és a tizenegyespárbaj. Ebben sajnos a Klausz László irányította hazaiak voltak szerencsésebbek, és 3-1-re nyertek, így ők jutottak fel az elitben.

A másik ágon is hosszabbítást hozott a visszavágó. Az első meccsen a ZTE otthon nyert 5-0-ra a Paks ellen. A visszavágón a Duna-partiak ugyan ledolgozták az öt gólos hátrányt (!), ám a hosszabbítás első félidejében az egerszegiek megszerezték a feljutást jelentő találatot.

KM

Jegyzőkönyv

Grosics Akadémia-Bozsik Akadémia 1-1 (0-0), 11-esekkel 3-1

A Grosics Akadémia és a ZTE jutott az I. osztályba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!