Sport

2015.06.13. 19:25

Végrehajtó remek fojtással szerezte meg a kínai skalpját

Szabó Gábor Végrehajtó egy remek kínai harcost győzött le legutóbbi gáláján.

Szabó Gábor Végrehajtó egy remek kínai harcost győzött le legutóbbi gáláján.

Jó hírrel jelentkezett Kínából lapunk alkalmi tudósítója. Miként arról már többször beszámoltunk, Szabó Gábor Végrehajtó tavaly utazott a távoli országba, hogy előbb K1-es, majd MMA-mérkőzéseken vegyen részt. A napokban remek teljesítménnyel rukkolt ki egy nagyszabású gálán, amelyen egy hazai versenyzőt kényszerített megadásra.

– Az elmúlt szombaton egy nagyszabású MMA-gálát hoztak össze Ningbo városban – kezdte beszámolóját Szabó Gábor. – Nagyon komoly volt a mezőny, tele jobbnál jobb ketrecharcosokkal, a népes nézősereg tizenhárom mérkőzést láthatott és tombolt végig. Az én ellenfelem Pekingből érkezett, nagyon jó MMA-csapatból.

– A Fülöp-szigeteki edzőtársát egy másik gálán már megismertem, ő csak annyit mondott az ellenfelemről, hogy „very very good champion”, azaz nagyon nagyon jó bajnok. Nagyon komoly összecsapás volt, amit háromszor ötpercesre terveztek – folytatta a Végrehajtó. – Valóban nagyon ügyes volt úgy állásból, mint a földharcban. Utóbbiban többször is majdnem sikerült feladásra kényszerítenem, de erős is volt, és mindig megúszta, mindig más megoldást kellett keresnem. A harmadik menet vége felé állásból küzdöttünk, amikor megpróbált földre vinni. Közben sikerült elkapni a nyakát, én rántottam le a földre, stabilizáltam a fojtást, amiből már nem volt menekvés…

És a akkor kopogott a kínai…

– A mérkőzés vége előtt tizenöt másodperccel sikerült lekopogtatnom, azaz feladásra kényszerítenem egy „guillotine”-fojtással. Nagyon sokan gratuláltak a sikeremhez, nem volt kis skalp, egy igen jó kínai MMA-harcos ellen sikerült győznöm. Persze, küzdelem nyomai meglátszottak a fejemen, de nem sérültem meg.

– Nincs megállás, hétfőn már Csengtuban, az edzőtermünkben együtt edzettem Sárközi Robival. Ő a magyar MMA Prémium Liga tagja, és sokat tett azért, hogy megkapjuk ezt a nagyszerű lehetőséget Kínában. Most ­meglátogatott bennünket egy hétre, aztán utazik Amerikába, mert június végén Floridában meccsel MMA-ban. Segítjük a felkészülésben, legalább mi is viszonozhatjuk valamivel azért, hogy itt lehetünk.

– Egyébként nem egyedül jött, hanem két ifjú szegedi titánnal, Túri Krisztiánnal és Jóni Mátéval, akik K1 szabályrendszerű küzdelmekben fognak versenyezni. Egyelőre ennyiről számolhatok be – zárta elektronikus levelét Szabó Gábor.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!