Sport

2015.07.06. 17:34

A csehek ellen tisztulhat a kép

Nyíregyháza - Az Európa-bajnokságra készülő U18-as magyar válogatott a Szent Imre Gimnáziumban játszik hivatalos meccseket.

Nyíregyháza - Az Európa-bajnokságra készülő U18-as magyar válogatott a Szent Imre Gimnáziumban játszik hivatalos meccseket.

Húsvét előtt járt legutóbb Nyíregyházán az U18-as fiú kosárlabda-válogatott, amely akkor felkészülési tornát vívott Szlovákia, Románia és Ausztria csapatai ellen. A nyár sem múlik el anélkül, hogy a Nyíregyházához kötődő Ferenczi Tamás szövetségi edző (no, meg segítője Horváth Imre és a masszőr Mészáros Miklós) legénységének újra a Szent Imre Gimnázium legyen a főhadiszállása.

A július 22-én, Ausztriában kezdődő B divíziós Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatott vasárnap érkezett meg a szabolcsi megyeszékhelyre, a jövő héten hétfőig marad, és kedden (18 óra) valamint szerdán (14) felkészülési meccset vív a csehekkel.

– Vannak még nyitott kérdések a keretben, a szövetség vezetőségétől pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy tizenöt játékos folytathassa a felkészülést, a létszám a nyíregyházi összetartás után csökken eggyel, majd közvetlenül az indulás előtt jelöljük ki az utazó keretet – mondta Ferenczi Tamás szövetségi edző. – Így aztán a csehek elleni meccseken sokat tisztulhat a kép, közben pedig a csapatépítésre is felhasználjuk ezeket a fellépéseket. Eddig négy edzőmeccsen vagyunk túl, játszottunk azokkal a horvátokkal, akiknek csapatából heten is helyet kaptak az éppen vasárnap véget ért U19-es világbajnokságon. Ezen a horvátok másodikok lettek, a döntőben hosszabbítást követően kaptak ki az amerikaiaktól. Szóval tőlük nem volt szégyen két vereséget szenvedni, az Eb-házigazda osztrákokkal szemben pedig egy–egy győzelem és vereség volt a mérlegünk. Mostani ellenfeleink, a csehek is komoly játékerőt képviselnek, ők az A divízióban szerepelnek az idén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!