Sport

2015.07.13. 17:40

A délibábos Hortobágyon futottak, tekertek

Nyíregyháza - Kerékpározásban két elsőséget is szereztek a nyíregyháziak a futó-kerékpározó-gyalogló sportfesztiválon.

Nyíregyháza - Kerékpározásban két elsőséget is szereztek a nyíregyháziak a futó-kerékpározó-gyalogló sportfesztiválon.

Futni sok helyen lehet, extrém versenyeket is rendeznek az Antarktiszon vagy hegységekben, ahol az indulók zöme lemorzsolódik a mezőnyből. Ám a Hortobágyi Nemzeti Park területén megrendezett 12. E.ON Délibáb Sportfesztivál különös helyszínt is biztosít. Három sportágban is rajthoz állhattak az indulók: a mountainbike maraton és Bringatúrán, a terepfutáson valamint a teljesítménytúra és Gyalogláson. A profi versenyzőktől kezdve a családokig sokan megfordultak a Hortobágyon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg 67 indulót adott az eseménynek, közülük pedig 45-en Nyíregyházáról érkeztek. Három nyíregyházi lakos is dobogós helyezést ért el: ifjabb Sinka József a 14 km-es terepfutáson 57:17 perces idővel lett második a férfiak között, míg a kerékpáros számokban mind a 42 km-en, mind a 18,8 km-en első helyezés született – Balogh Zsolt (ViniBike) 1:23:07 órás idővel ért célba a hosszútávon, Farkas József pedig 42 perc alatt teljesítette a rövid távot.

Összesen 1900-an élvezhették sportolás közben a Hortobágyi Nemzeti Park szépségeit, mert a növény- és állatvilág közvetlen közelsége adja a verseny igazi különlegességét. Ezeknek a helyszíneknek a nagy részét az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolják.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!