Sport

2015.07.08. 07:26

Ellentétes félidők után egypontos cseh-siker

Nyíregyháza - Csak részben tudta ledolgozni az első félidőben összeszedett jelentős hátrányát az U18-as magyar fiú kosárlabda-válogatott.

Nyíregyháza - Csak részben tudta ledolgozni az első félidőben összeszedett jelentős hátrányát az U18-as magyar fiú kosárlabda-válogatott.

Két előkészületi mérkőzést iktatott a héten a programjába az ausztriai B divíziós Európa-bajnokságra készülő U18-as fiúválogatott, és ezek, no meg a heti edzésmunka helyszínéül Nyíregyházát, a Szent Imre-gimnázium tornacsarnokát jelölte meg.

A stábtagok (Ferenczi Tamás, Horváth Imre, Farkasinszki Gábor, Mészáros Miklós) kötődése jelentős a városhoz, a csapatban ugyanakkor nincs nyíregyházi kosaras. A keddi találkozó első felében az A divíziós csehek jól kihasználták magassági fölényüket, a mieink gyorsították volna a játékot, de ez kapkodást szült.

A nagyszünetbeli 15 pontos hátrányból kapaszkodott vissza a magyar csapat, a harmadik negyedben egyszer már vezetett, ám a végjátékban is hátrányban volt. Végül egypontos cseh vezetésnél járt le az idő, a vendégek 78–77-re nyertek, a mieink legeredményesebb játékosa a MAFC-os Mócsán Bálint volt 15 ponttal. Szerdán a hőség tetőződésével egyidőben, 14 órától újra megütköznek a felek.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!