Sport

2015.07.09. 10:20

Ezért ötös jár a várdaiaknak

Nyíregyháza, Kisvárda - A Szpari vereséget szenvedett az abaújszántói edzőmérkőzésen.

Nyíregyháza, Kisvárda - A Szpari vereséget szenvedett az abaújszántói edzőmérkőzésen.

Szerdán délelőtt még tíz óra sem volt, de már a harmincas mutató fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Az abaújszántói pályán javában tartott a megszokottnál korábban kezdődött Szpari-edzés. Mátyus János amolyan kíméletes tréninget vezényelt, hiszen késő délután meccs várt csapatára. Az edzés után pihenőre vonultak a játékosok, majd ebéd előtt jött egy kis beszélgetés, pingpongozás és csocsózás az árnyékban. A szakmai stáb tagjai a korrekt, figyelmes és szívélyes vendéglátó, idősbb Soltész Zoltán lakásán tartottak egy kis szakmai diskurzust.

Az étkezést követően pihenőre vonultak a focisták, gyűjtötték az erőt a Kisvárda Master Good ellen edzőmeccsre.

A meleg maradt, amikor megérkezett a kisvárdaiak busza. A várdaiak délelőttre pihenőt kaptak, nem volt edzésük, a bemelegítés végén valamennyi játékos speciális polart kapott a mellkasára. Ez szinte minden megmér, mozgást, szívritmust, az adatok kiértékelés bizonyára hasznos információkkal szolgál majd a szakembereknek.

Mintegy százan voltak kíváncsiak az edzőmeccsre, érkeztek szurkolók Nyíregyházáról és Kisvárdáról egyaránt. Utóbbiak örülhettek, hiszen bár Zoran Kostic lőtt egy lesgólt, az érvényes találatokat a várdaiak szerezték. Vári Barnabás kettőt is, egyet fejjel, majd egyet szép támadás utáni perdítésből. Mindezt tette jó egy percen belül. A kisvárdaiak frissebben játszottak, mígnem a félidő hajrájához közeledve Igor Zofcák sérülés miatt elhagyta a játékteret. Aztán jött az újabb kisvárdai gól, egy kényszerítőzés után Cseri Tamás pazarul kilőtte a bal felső sarkot.

A második félidőre szinte teljes sort cseréltek a kisvárdaiak, a mezőnyjátékosok közül csak Eszlátyi Tamás maradt a pályán. Pár perc elteltével gólt is szerzett. Sőt, jó ideig tartó mezőnyjáték után ő is duplázott. A kisvárdaiak a tetemes előny miatt szemmel láthatóan felszabadultabban, továbbra is frissebben fociztak. A nyíregyháziak szépségtapaszát Kostic szerezte tizenegyesből. Az eredmény csak azok számára lehet meglepő, akik nem látták a meccset, mert a kisvárdaiak jobban játszottak és megérdemelten nyertek. Az utolsó percekben már leginkább az okozott izgalmat, hogy a sötét fellegekből mikor indul meg az égi áldás. A lefújás után megjött az eső, nagy széllel, villámlással, de ez már nem számított...

Nyíregyháza Spartacus-Kisvárda Master Good 1-5 (0-3)

Abaújszántó, 100 néző, v.: Takács J. Spartacus. Ovszijenko (Perger)- Rubus, Szokol, Jagodics, Törtei, Kostic, Abdouraman (Capatina), Ramos, Zofcák (Ötvös), Rezes, Pölöskey.

Kisvárda: Tarczi (Ivancsics) - Koronczi (Hidi), Graszl (Kardos), Kornatjuk (Molnár), Hadoró (Farkas), Minczér (Müller), Csilus (Lázár), Erős (Lucas), Eszlátyi, Vári (Karacs), Cseri (Fodor).

Gól: Kostic (80., 11-esből), illetve Vári (20., 21.), Cseri (41), Eszlátyi (50., 70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!