Sport

2015.07.01. 10:07

Gönczöl Mihály nem hivatalos világcsúcsa

Nyírbátor - A nyírbátori erőemelő remekelt az utóbbi időben rendezett versenyeken.

Nyírbátor - A nyírbátori erőemelő remekelt az utóbbi időben rendezett versenyeken.

Két verseny, két aranyérem, két abszolút dobogós helyezés és egy nem hivatalos világrekord – ezekkel az eredményekkel zárta az elmúlt időszak versenyszezonját Gönczöl Mihály többszörös magyar- és Európa-bajnok fekvenyomó.

A WPC magyar bajnokságon a segédeszköz nélküli RAW kategória 90 kg-os súlycsoportját 220 kg-mal nyerte meg, melyet az első fogásával teljesített. A többi fogása érvénytelen volt.

A második versenyét már sikeresebben zárta: a Budapesten megrendezett Scitec Cutler Kupán mind három próbálkozása sikeres volt. A nagy forróság miatt a 220 kg-ot vállalta elsőre, kellett ugyanis egy biztos fogás... Mivel könnyen teljesítette az első két nyomást, így harmadikra 240 kg-ot kért, amit a versenyszabályoknak megfelelően és dinamikusan győzött le. Ez a GPC professzionális erőemelő szövetségnél új világrekordnak számítana a 90 kg-os RAW kategóriában – a jelenlegi csúcs 225 kg. Az őszi szezonban lesz lehetősége a rekord megdöntésére, ugyanis éppen idén rendeznek Magyarországon világkupa-versenyt, melyen indulni szeretne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!