Sport

2015.07.10. 10:54

Jobb későn, mint soha!

Nyírmada, Gyulaháza - A sors ezúttal kegyes volt a Gyulaházához: a csapat pedig vállalja a megyei első osztályú szereplést.

Nyírmada, Gyulaháza - A sors ezúttal kegyes volt a Gyulaházához: a csapat pedig vállalja a megyei első osztályú szereplést.

Mivel a Nyírmada – nem kis meglepetésre – bedobta a törülközőt, vagyis önként, ha nem is dalolva visszalépett a folytatástól, „lyukassá” vált a megyei első osztályú bajnokság. A szabály értelmében az Igazgatóság a megye kettő legjobb második helyezettjét kérte fel legelőbb az indulásra: amennyiben az érintett egyesület nemet mond, következő lépésként a kiesők közül a legtöbb pontot szerzett Dombrád számára kínálkozott volna esély a „visszamaradásra”.

Nos, a feltételes mód vastagon indokolt, mivel a Nyírerdő-csoport ezüstérmese, a fentebb vázolt kitételnek megfelelő Gyulaháza vállalta a magasabb osztályú szereplést. Minderről szerdán, késő estébe nyúló tanácskozáson határozott az egyesület vezetése. A döntés azért sem lehetett egyszerű, mert egyfelől váratlanul történt minden, másrészt ütőképes csapat kialakítása nélkül jelentős kockázati tényező a megyei krémet alkotó riválisokkal csatározni a soros szezonban.

– Tulajdonképpen késésben vagyunk, a megye kettőben minimális alapozással is partiban lennénk a többiekkel, de itt nagyon össze kell kapni magunkat – adta ki máris az ukázt Bardi Béla, gyulaházi polgármester, aki legendás fociszeretetéről híres. – Mindemellett nem kis gondot jelent az egyre fogyó gyereklétszám, ami azért érdekes, mert az érvényben lévő követelmények több utánpótláscsapatot nevezése szükséges. Márpedig kevés az idő. Ugyanakkor azt mondtuk, ezért csináltuk az egészet. Bajnokságot akartunk nyerni az előző idényben és különösen tavasszal mutatkozott meg a társaság ereje. Egyedül a Mátészalkától szenvedtünk vereséget, méghozzá a 94. percben kapott góllal, mint kiderült, ennyin múlt az egész... Hisz végül két ponttal csúsztunk le az első helyről.

Szó mi szó, a gyulaháziaknak nem ez volt az egyetlen balszerencsés momentumuk az utóbbi esztendőkben. Miként arra Bardi Béla is célzott....

– Ha lehet úgy fogalmazni, a sors igazságot szolgáltatott nekünk, vagy visszaadott valamit a korábban bennünket ért csapásokból. Két éve az átszervezés miatt estünk ki a megyei első osztályból, holott más esetben az akkor elért tizenkettedik hely sima bennmaradást ért volna. Most viszont kárpótolt minket az élet.

Edzőkérdés, távozó támadó

Bardi Béla régi motoros, abszolút tisztában van azzal, mekkora kihívásnak kell eleget tenni a Gyulaházának.

– Komoly feladatot igényel a játékoskeret megerősítése, rengeteg a tennivaló. A jövő héten megkeződik az érdemi munka, mert bár nem így terveztük, a felkészülést hamarabb meg kell kezdenünk – taglalta Bardi Béla.

Egyelőre nyitott az edzőkérdés, amit alighanem házon belül oldanak meg. Mindeközben a csapatban őskövületnek számító Bombera Mihály távozott, a támadó Pátrohán folytatja. Az elképzelés szerint négy-öt játékos labdarúgó érkezhet a gárdához...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!