Sport

2015.07.27. 09:47

Kamionkirályt keresnek

Budapest, Nyíregyháza - Az idén ingyenes a nevezés a legnagyobb magyar kamionos versenyre.

Budapest, Nyíregyháza - Az idén ingyenes a nevezés a legnagyobb magyar kamionos versenyre.

Come on, kamionosok! Csábító összeggel, egymillió forintos fődíjjal és A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2015 címmel jutalmazzák meg a legügyesebb, legjobban felkészült hazai kamionost az „5 tengelyen – biztos kézzel!” október 3-ai döntőjén.

Hol van az még? – csattanhat fel bárki, ám addig ­nevezni kell, a felkészülés is időigényes, és lesznek elődöntők is.

Izgalmas kihívássorozat

A rangos közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt immár harmadjára rendezi meg a NiT Hungary (a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete) és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága.

– A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a szakmai presztízs erősítése – újságolta Nyilas Judit a szervezők részéről.

– Vészhelyzetekben jó helyzetfelismerést, manőverezési képességet, gazdaságos vezetési stílust és rakományrögzítési tudást is osztályoz a háromtagú versenybizottság az 5 tengelyen – biztos kézzel! fináléjában. Az izgalmasnak ígérkező kihívássorozat újdonsága, hogy ezúttal nem kell nevezési díjat fizetni – köszönhetően a programot támogató vállalatok társadalmi felelősségvállalásának, mellyel a közlekedésbiztonság növelését, a gépkocsivezetői hivatás felelősségtudatát hangsúlyozzák.

A vállalkozó kedvű versenyzők az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 14-éig jelentkezhetnek a kamionos bajnokságra (www.5tengelyen.hu).

A tavalyi versenyen már részt vett az első női jelentkező, így a szervezők az idén is remélik, hogy még többen képviselik magukat a gyengébbik nemből, bizonyítva rátermettségüket.

A program

Elődöntők:

szeptember 12., szombat – Budapest

szeptember 13., vasárnap – Budapest

szeptember 19., szombat – Budapest

szeptember 20., vasárnap – Budapest

Döntő:

október 3., szombat – Zsámbék, Drivingcamp Hungary

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!