Sport

2015.07.21. 18:08

Könnyed győzelemmel lépett tovább Fucsovics

Fucsovics Márton megkezdte szereplését az olaszországi Recanatiban, az ATP-challengerversenyen.

Fucsovics Márton megkezdte szereplését az olaszországi Recanatiban, az ATP-challengerversenyen.Nem sok ideje maradt a pihenőre a siófoki Davis-kupa maratoni után Fucsovics Mártonnak, aki a pokoli hőségben több mint tíz órát töltött a pályán péntektől vasárnapig és a két egyes mérkőzésének megnyerésével maximálisan kivette a részét a mieink Bosznia-Hercegovina elleni győzelméből.

A nyíregyházi teniszező hétfőn Olaszország felé vette az irányt, és kedden nyolcadik kiemeltként pályára is lépett Recanatiban, a 42 500 euró összdíjazású ATP-challengertornán. Marci a hétfőn kiadott legfrissebb világranglistán a 202. helyre csúszott vissza, első ellenfele, az amerikai Connor Smith a 218. pozícióban áll. A pályán azonban ettől nagyobb volt a különbség, Fucsovics mindkét szettet 6:2-re nyerte, az elsőben kétszer vette el ellenfele adogatását, a másodikban háromszor, miközben 2:0-s vezetésénél egyszer maga is elbukta azt.

A nyolcaddöntőben az olasz Flavio Cipolla (403.) lesz Marci ellenfele, vele tavaly ugyanitt a verseny hasonló fázisában találkozott, és akkor a magyar éljátékos nyert 6:1, 4:6, 7:6-ra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!