Sport

2015.07.15. 14:14

Mezőkövesden, majd Egerben álltak helyt

Nyíregyháza - A Botos András Ökölvívó Akadémia két nyíregyházi versenyzője vett részt a hagyományos Matyó Kupán, amelynek Mezőkövesd adott otthont.

Nyíregyháza - A Botos András Ökölvívó Akadémia két nyíregyházi versenyzője vett részt a hagyományos Matyó Kupán, amelynek Mezőkövesd adott otthont.

A rangos eseményen Dzsugán Dominik Junior 46 kg-ban ezüstérmet szerzett. Pap Bence Junior 66 kg-ban rendkívül harcos magabiztos bunyójával első helyen végzett. Nem mellékesen a junior csapatversenyt a Botos András Ökölvívó Akadémia nyerte. A versenyt követően az akadémia három tagja Egerben edzőtáborozott és a július 10-11-én rendezett nemzetközi Bikavér Bokszgálára készültek.

A viadalra az ország minden területéről érkeztek bunyósok, illetve Angliából is képviseltették magukat. A ringbe lépett Dzsugán Dominik (46 kg)a junior magyar bajnok ellen döntőzött, ahol nagyon szoros mérkőzésen 2:1 arányú pontozással szenvedett vereséget. Pap Bence (63 kg) szintén a házigazdák reménységével vívta a finálét, akivel szemben parázs mérkőzésen maradt alul, így második helyen zárt. Major Róbert (70 kg) angol riválissal küzdött volna, sérülés miatt azonban nem tudta vállalni a szereplést. Edzőjük Tóth László elégedetten nyugtázta tanítványai eredményeit. A következő megmérettetésre egy hetes edzőtáborban alapoznak, ami július végén a horvát tengerparton lesz!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!