Sport

2015.07.27. 11:56

Nem ezt ígérte, Jani bácsi!

Nyírtura - Elhunyt Véninger János, akinek neve egybeforrt nyírturai futballal. A helyi sportembertől Tóth Mihály szakosztályvezető búcsúzott.

Nyírtura - Elhunyt Véninger János, akinek neve egybeforrt nyírturai futballal. A helyi sportembertől Tóth Mihály szakosztályvezető búcsúzott.

– Jani bácsi nem ezt ígérte húsvét nagyhéten, amikor a nevével fémjelzett nemzetközi gyerektorna részleteit beszéltük meg. Akkor még bízott abban, hogy jön a jó idő és ott lesz a felújított pályán, bajnoki meccsen a szokott helyén. A betegség erősebb volt nála. Véninger János fogalom volt vagy ötven évig a megyei futballt szeretők körében. Gyermekként fertőzte meg ez a nagyszerű játék a háború után és élete végéig kitartott rajongásig szeretett sportága mellett.

Előbb játékosként majd pedig vezetőként tett a nyírturai labdarúgásért a többnél is többet. Egy személyben volt elnök, edző, ügyintéző, pályagondnok. Ha fociról volt szó nem ismerte a lehetetlent. A hetvenes évek elején, amikor TSZ elnök lett mi nyírturai futballisták már Ikarus busszal jártunk az idegenbeli meccsekre. Micsoda csoda volt ez a Csepel autó platója után. Mindenét, de szó szerint mindenét odaadta volna a csapatért a játékosaiért. Jó eredmény után disznót vágott vagy vadat lőtt a csapatnak.

Meccsek után ő fizetett a kocsmában. Ő így köszönte meg az odaadást, pedig köszönetet érdemelt lángoló hozzáállásáért. Nem volt olyan kérés amit ne teljesített volna a nyírturai foci érdekében. Élete végéig elnökségi tag maradt és ő volt a csapat tiszteletbeli elnöke. Most már az égi pályán vezényelhet edzést volt tanítványainak, akik korán itt hagyták a földi pályát. Véninger János 83 évet élt teljes sportemberi tartással. Mi nyírturai emberek nehéz szívvel búcsúzunk Tőle. Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!