Sport

2015.07.21. 14:24

Nő az igény: feljebb lép a Várda!

Kisvárda - Rácz Sándor irányításával, új játékosokkal indul az NB I B-ben a kézilabdacsapat. Az év végi bizonyítványban a jó tanuló jutalma: magasabb osztályba léphet.

Kisvárda - Rácz Sándor irányításával, új játékosokkal indul az NB I B-ben a kézilabdacsapat. Az év végi bizonyítványban a jó tanuló jutalma: magasabb osztályba léphet. A jelek szerint a Kisvárda női kézilabdacsapata is rászolgált eme bizalomra. Az NB II. Észak-keleti csoport második helyén végzett gárda ugyanis - létszámfeltöltésnek hála – feljebb tornázza magát. Vagyis, a szabolcsi hölgykoszorú a következő bajnoki évadban az NB I B-ben bizonyíthatja, nem csupán a megfelelő háttér adott, produkciójával sem lóg ki a mezőnyből.

Jelentős követelménynek kell tehát eleget tenni a várdai egyletnek, amely reformokban ölt testet. Dévényi János edző a jövőben a juniorokat irányítja, a "nagyok," Rácz Sándor vezényletével július 27-én kezdik a minden korábbinál feszítettebbnek ígérkező felkészülést. Persze, a nyíregyházi tréner számára abszolút nem idegen a közeg, egy esztendeje utánpótlás szakmai igazgatóként tevékenykedett az egyesület kötelékében. Ugyanakkor a játékoskeretben is változások történnek. A két kapus, Jurecska Kitti és Katerina Harisova távozott, akárcsak a külföldön munkát vállaló Csányi Enikő.

Pótlásukról folyamatosan gondoskodnak az elöljárók. Olyannyira, hogy Rácz Sándor négy új szerzeményt már is a Kisvárda soraiban tudhat. A román élvonalban meghatározó szerepet betöltő Nagybánya ifjú, huszonkét esztendős kapusa, Puscas Liviana Madalina csatlakozik az együtteshez. Akárcsak Tarjányi Szilvia. A szintén huszonkét éves beálló tagja volt a junior válogatottnak, több élvonalbeli klubban (Hódmezővásárhely, Győri ETO, Veszprém Barabás KC, Békéscsaba) is megfordult, momentán a Vasastól érkezik. Miként Komsa Klaudia, aki a változatosság kedvéért ugyancsak huszonkét esztendős. A balszélsőként bevethető hölgy a főváriak mellett korábban a Jászberényt erősítette. A jobbátlövő Lévai Zsófia legutóbb a második vonalban érintett Nyíradony alkalmazásában állt, egyébiránt a Debrecen neveltje. A huszonöt esztendős játékos a Makó, és az NB I-es, székesfehérvári Fehérép Alcoa FKC színeiben pallérozódott.

Itt még aligha fejeződik be az erősítési akció. Cseppet sem kizárt, hogy a várdaiak tovább acélosítják a csapatot, mivel egyáltalán nem epizódalakításra vágynak az NB I. B-ben.

Hírösen nehéz rajt

Bár még nem hivatalos, de – információnk szerint – a Kisvárda számára rázósnak ígérkezik a bajnoki rajt. Rácz Sándor együttese a nyitófordulóban a Kecskeméttel találkozik, amely a második vonal Keleti-csoportjában a második helyet szerezte meg a legutóbbi idényben. A hírös városiak erejéről sokat elárul, hogy mindössze két vereséget szenvedtek a teljes évad során, és csupán három ponttal maradtak le az élen végzett Göddel szemben.

- KM-KT -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!