Sport

2015.07.12. 17:15

Sikeres LESZ–Fesztivál Kisvárdán

Kisvárda - Extrémsport, zene, foci és változatos fesztiválprogram volt két napig az elmúlt hét végén – pénteken és szombaton – Kisvárdán.

Kisvárda - Extrémsport, zene, foci és változatos fesztiválprogram volt két napig az elmúlt hét végén – pénteken és szombaton – Kisvárdán. A LESZ–Fesztivál keretében a Várszínpadon, a Várkertben a Vár előtti tó környékén. A fesztivál fogalma alatt ünnepi játékokat, időszakos kulturális ünnepeket, művészeti bemutatókat, seregszemléket értünk. Tágabb értelmezésben a fesztivál azonos időpontban rendezett különböző rendezvények összessége.

A két nap alatt 22 zenekar lépet fel a különböző színpadokon. Itt volt Kisvárdán először Ákos, szombaton esete. De fellépet a Beatrice, Kelemen kabátban, a Giveen Falls, a Vodku, Majka és Curtis is. A zenekarok három helyszínen, a Nagyszínpadon, a Várszínpadon, valamint a Party sátorban léptek fel. A Várszínpadon és a Party sátorban is ismert nevű zenekarok mellett, sok helyi együttes, így a kisvárdai, nyíregyházi és a környékbeli zenekarok is felléptek. A rendezők gondoltak a gyerekekre is. A Vár–tó déli végén, ugráló vár, trambulin, és sok más szórakozási lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek. A tó közvetlen parti részén, több négyzetméternyi területen graffitizók, (a graffiti, görög eredetű, de Amerikából származó fogalom, melynek eredeti jelentése: feliratok. Legjellemzőbb előfordulási helye a köztereken lévő falfelület, mely itt a palánkkerítés volt.) munkáit, az alkotások készítése közben tekinthették meg a nézelődők. A rendezvények különböző helyszínein, a közönség néha–néha fölnézet az égboltra, ahol több alkalommal is látható volt egy sárkányrepülő mely a Vár és környéke felett repülve nézelődött le a magasból.

Először Kisvárdán „dirt jump” kerékpáros verseny

Szombaton az országban egyedülálló „dirt jump” kerékpáros verseny vonzotta a nézőket, az extrém sportok kedvelőit a kellemes környezetben a Vár–tónál. A két napos fesztivál keretén belül rendezték meg a nemzetközi dirt jump versenyt, Nagy Oszkár szervezésében! Oszkár egy olyan tehetséges montis, akire a magyar ridereken kívül, a külföldiek is felnéznek. A kisvárdai rider „fenegyereke” legutóbb Zürichben, utasította maga mögé több nemzetközileg is ismert versenyzőt, s szerezte meg az aranyérmet. A szombati versenyen a kéttucatnyi versenyző vett részt. A döntőbe tízen kerültek. A négy magyar mellett hat külföldi versenyző indult a helyezésekért. A döntőt az első sikeres ugrást követően Nagy Oszkár nyerte meg. Mellette a dobogó második és harmadik fokára két osztrák versenyző állt mellette.

A szombati est fő zenei eseménye Ákos fellépése volt, aki először lépett fel Kisvárdán szép számmal megjelent közönsége előtt. A két napos LESZ–Feszt különböző rendezvényein mintegy tizenöt ezren vettek részt. A fesztivál különböző programjai, rendben zajlottak le a résztvevők nagy megelégedésére.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!