Sport

2015.07.05. 14:38

Testileg-lelkileg egyben

Nyírbátor - A németországi edzőtáborban elvégzett munka is Majoros Bence javára vált az ifi-Európa-bajnokság előtt.

Nyírbátor - A németországi edzőtáborban elvégzett munka is Majoros Bence javára vált az ifi-Európa-bajnokság előtt.

Célegyenesbe fordult Majoros Bence felkészülése a pozsonyi ifjúsági Európa-bajnokságra, amely a nyírbátori asztaliteniszezőnek élete eddigi legfontosabb fellépése lesz. Az európai rangsor tizedik (valójában kilencedik, mert az előtte állók közül a román Cristian Pletea a serdülők között indul) helyezettjeként, több esélyes versenyző skalpjával rendelkezve joggal reménykedhet abban, hogy ott lesz a viadal végelszámolásánál.

Remek környezetbe kerül

A felkészülési hajrában a válogatott öt napot töltött el a németországi Ochsenhausenben, amely város Bence pályafutásának következő állomása lesz. A hazatérést követően Dunavarsány volt a bázis, azóta pedig Budapesten, a Statisztika csarnokában gyakorol a keret.

– A fiúk rengeteget dolgoztak, elvégezték az erőnléti edzőnk által kiszabott programot – nyilatkozta az utanpotlassport.hu oldalon Bátorfi Zoltán az ifjúsági fiúválogatott szövetségi edzője. – Az Európa Játékokon aranyérmes portugál csapat tagja, a tizenkilenc éves Joao Geraldo is Ochsenhausenben edz. Két-három éve készül az edzőközpontban, de az ifjúságiak európai ranglistáját vezető svéd Anton Källberg és a harmadik helyen álló francia Can Akkuzu is Németországban edz. A fiatalok rendkívül motiváltak, mindenki húzza a másikat, ezért örülök, hogy szeptembertől Majoros Bence is velük készülhet.

Kiemelkedő eredmények

A nyírbátori színektől lassan búcsúzó játékos remek formában és motiváltan várja a kontinensviadalt, és ezt az elvégzett felmérések adatai is megerősítették.

– Abban mindenképpen fejlődtünk, hogy a csapat mellett végre állandó erőnléti edző dolgozik – véli Bátorfi Zoltán. – Az Eb alatt bírni kell a terhelést, ezért a kondizás különösen fontos a versenyt megelőző időszakban. A terhelési teszten született eredmények egyébként engem megleptek, de büszke vagyok a fiúkra, hogy az átfogó vizsgálat során kiderült, testileg és lelkileg is nagyon rendben vannak. Majoros Bence kiemelkedő eredményt produkált, de csapat- és párostársa, Bruckner Máté is kifejezetten jó állapotban van.

A szlovákiai fővárosban július 10-én kezdődik a megmérettetés a csapatversenyekkel és 19-én zárul az egyéni versenyek fináléival.

KM-BT


Rangsor

Az ifjúsági Európa-ranglista állása

Az élcsoport:

1. Anton Källberg (svéd) 1897 pont, 2. Alexandre Cassin (francia) 1876, 3. Can Akkuzu (francia) 1819, 4. Patryk Zatowka (lengyel) 1637, 5. Cristian Pletea (román) 1555, 6. Darko Jorgic (szlovén) 1500, 7. Dennis Klein (német) 1482, 8. Konsztantyin Csernov (orosz) 1464, 9. Alekszandr Hanin (fehérorosz) 1460, 10. Majoros Bence (magyar) 1450.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!