Sport

2015.08.14. 11:23

Bajnoki címmel vágott vissza a riválisnak

Nyíregyháza - A napkori diszkoszvető eredménye rajta kívül álló okok miatt nem lett még nagyobb a veterán országos bajnokságon.

Nyíregyháza - A napkori diszkoszvető eredménye rajta kívül álló okok miatt nem lett még nagyobb a veterán országos bajnokságon.

Az Ikarus atlétikai centrumában rendezték meg a veterán atlétikai bajnokságot, amelyen az egyik nyíregyházi elsőséget Bacskó Sándor szerezte. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője diszkoszvetésben szerepelt, és a 40-44 évesek kategóriájában 48,28 méteres eredménnyel szerezte meg az elsőséget.

Nem volt egyszerű dolga, mert a műfaj másik kiválóságát, a háromszoros veterán Európa-bajnok Bognár Szabolcsot kellett legyőznie, akinek ezúttal 46,95 méteres teljestíménnyel be kellett érnie a második hellyel. Ezzel Bacskó Sándor visszavágott a 2010-ben, a nyíregyházi veterán Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért, azóta ugyanis most először versenyeztek egymás ellen.

A napkori sportember a bajnoki címmel elégedett lehetett, az eredményével azonban nem teljesen, mert első kísérlete 51 méter körüli volt, de a versenybírók figyelmetlenségük miatt nem a megfelelő helyre szúrták le a diszkosz földet érését jelző táblát, a reklamációt pedig nem fogadták el, holott a diszkosz egyértelmű nyomot hagyott.

Bacskó Sándor ezzel a címével immár négyszeres veterán magyar bajnok, de ha a teljes pályafutásáét nézzük, akkor összesen tíz országos bajnoki címnél tart. A távlati cél a jövő évi olaszországi veterán Európa-bajnokság, amelyen szeretné teljessé tenni az éremkollekcióját, és a világbajnoki címe mellé a kontinensbajnoki elsőséget is begyűjtené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!