Sport

2015.08.13. 18:41

Eddig beszéltek róla: most már „csak” futballozni kell!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Meglehet, akadnak néhányan, akik ebben a „dögmelegben” a hátuk közepére kívánják a futballt – a naptár azonban kíméletlen. Augusztus derekán indul a menet, vagyis a hétvégén kezdődik bajnokság, ennek apropóján – úgynevezett – Liga-napot szervezett az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Meglehet, akadnak néhányan, akik ebben a „dögmelegben” a hátuk közepére kívánják a futballt – a naptár azonban kíméletlen. Augusztus derekán indul a menet, vagyis a hétvégén kezdődik bajnokság, ennek apropóján – úgynevezett – Liga-napot szervezett az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága. Eme összejövetel pedig sok dologra alkalmas, például a legfontosabb teendők áttekintésére. Krizán Sándor igazgató többek közt egy örökös témára, az utánpótlásgondozás fokozott felügyeletére hívta fel a figyelmet, majd kitért a pályabiztonsági kérdésekre, érintve TAO-t érintő fejleményeket, és persze válaszolt a felmerülő kérdésekre. Ilyen volt a Bajnokok Tornája lebonyolításával kapcsolatos felvetés. Mint ismert, a minapi, egy napos rendezvénynek Nyírbátor adott otthont, az elhangzott javaslat szerint a jövőben akár több helyszínen, seljtezők beiktatásával növelhető lenne az érdeklődés.

Az már az aktuális küzdelemsorozatra vonatkozó újítás, hogy a megyei harmadosztályú egyesületek laptopokat kaptak, amelyek használatával számukra is megoldható az elektronikus jegyzőkönyv készítése. Ugyancsak a reformok közé tartozik, hogy egységes jegyrendszert alkalmaznak a szabolcsi régióban, miközben valamennyi csapat két bérletet vehetett át – ezek valamennyi megyei első-, másod, illetve harmadosztályú bajnoki, illetve kupamérkőzések megtekintésére jogosít.

Egyedülállónak hat az a kezdeményezés (ami már az előző évadban megtörtént...), hogy az első osztály következő szezonjában valamennyi fordulóból egy összecsapást online közvetít az Igazgatóság. Mégpedig szakavatott kommentátor, Kvaka Árpád tolmácsolásában. A nyitányon a Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj találkozó lesz látható a szervezet honlapján.

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!