Sport

2015.08.25. 10:05

Hazai siker a király kategóriában

Nyíregyháza - A hőség és a tűzforró homok sem riasztotta el a bátor vállalkozókat a strandbirkózástól.

Nyíregyháza - A hőség és a tűzforró homok sem riasztotta el a bátor vállalkozókat a strandbirkózástól.

A rekkenő hőség és a tűzforró homok ellenére közel ötven fiatal és felnőtt látogató nevezett a sóstói Parkfürdőben – a Nyírsport SE által – megrendezett I. Sóstó Kupa nyílt strandbirkózó versenyre Az esemény a véletlennek köszönhetően nemzetközivé duzzadt, mivel néhány szlovák fiatal is vállalta a megmérettetést – közülük többen a kellemes élmény mellett érmet is hazavihettek. A házigazda Nyírsport SE nem titkolt célja, hogy ezzel a régi-új küzdelemmel (a Beach Wrestling az USA-ból érkezett hozzánk, de a szabályrendszere szinte teljesen megegyezik a magyar népi birkózással: az övbirkózás módjával) népszerűsítse a birkózást, és mint egyszerű és eszköztelen szabadidő sportra felhívja a figyelmet.

A „király kategóriában”, vagyis a felnőtt +85 kilogrammos súlycsoportban a nyíregyházi Mihalkó Tibor bizonyult a legjobbnak.

Strandbirkózás

A nyíregyházi versenyzők eredményei

Férfiak. Diák, -40 kg: 3. Jeles Antal és Jeles Lőrinc. Diák, +60 kg: 1. Ónodi Szabolcs, 2. Jeles Egon. Felnőtt, -85 kg: 3. Gila Attila. Felnőtt, +85 kg: 3. Mihalkó Tibor, 3. Lekka Szilárd

Nők. Felnőtt, -70 kg: 1. Tóth Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!