Sport

2015.08.12. 14:18

Kazanyi dupla – ezüstből

Nyíregyháza, Kazany - A nyíregyházi fogorvos, Szokol Dianna előbb 800, majd 200 méter gyorson lett világbajnoki második.

Nyíregyháza, Kazany - A nyíregyházi fogorvos, Szokol Dianna előbb 800, majd 200 méter gyorson lett világbajnoki második.

A vizes világbajnokság ugyan az elmúlt hétvégén befejeződött az oroszországi Kazanyban, még sincs leállás a tatár fővárosban úszófronton. Folytatásként ugyanis vízbe csobbannak a masters világbajnokságon résztvevők, vagyis a veterán úszók, akik ugyancsak a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) égisze alatt rendezett világbajnokságon vesznek részt.

A vb-ra kvalifikálta magát a nyíregyházi fogorvos, Szokol Dianna is, aki éppen a Sóstón rendezett szeniorbajnokságon teljesítette az utazáshoz szükséges szintidőt. Az első versenynapon máris szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő a 40-44 évesek korcsoportjában szereplő úszónő, hiszen a 800 méteres gyorsúszásban ezüstérmes lett. Méghozzá úgy, hogy igazán nem sok hiányzott a világbajnoki címhez sem, Dianna ugyanis 750 méteren keresztül vezette a mezőnyt, az utolsó hosszon azonban megelőzte őt a hongkongi színekben versenyző, ám külseje és a neve csengése alapján cseppet sem ázsiai benyomást árasztó Jane Kelsey. A világbajnoki címhez 9:42.82 perces idő volt szükséges, Szokol Dianna 9:49.01 perccel csapott a célba. A harmadik helyezettel szemben nagy volt a két versenyző előnye, hiszen a dél-afrikai Claire Amner 11:00.77-tel szerezte meg a bronzérmet.

És ezzel még nem volt vége! A kedi nyitónap után Szokol Dianna szerdán 200 méter gyorson csobbant vízbe, és újabb ezüstör szerzett. Újra Jane Kelsey (2:13.70) volt az, aki megelőzte őt, a világ leggyorsabban úszó fogorvosnője pedig 2:18.13-as idővel lett újra második. A harmadik helyezést a szlovák Zuzana Kostalová szerezte meg (2:22.93). Hölgyekről lévén szó, a korral nem nagyon illik visszaélni, de jegyezzük meg, mindkét versenyszám mindkét másik dobogósa négy esztendővel fiatalabb a Nyírsenior ’97 SE versenyzőjénél, vagyis most váltottak korcsoportot a fiatalabbak közül érkezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!