Sport

2015.08.05. 10:54

Minden idők legerősebb csoportja

Balkány - Mirgai László szerint a Balkányra kőkemény feladat vár a megyei másodosztályban.

Balkány - Mirgai László szerint a Balkányra kőkemény feladat vár a megyei másodosztályban.

Hogy a balkányiak nem a megyei másodosztály Alukonstrukt-csoportban akarják eltemetni magukat fényesen jelzi: olyan futballistákat igazoltak, akikkel célba vehetik a bajnoki cím megszerzését. Vagyis, a kiesést követően azonnal visszaküzdené magát a gárda a szabolcsi „élvonalba” – más kérdés, hogy eme vágyával nincs egyedül. A Kótaj, és kiváltképp a Rakamaz is hasonló elgondolással indul csatába az augusztus derekán rajtoló idényben.

Mindenesetre a balkányiak tizennégy friss szerzemény vetnek be az ősszel, többségük nem nyeretlen két éves.

– Nem egyszerű másfél hónap alatt új csapatot építeni, de jó úton járunk – fejtegette Mirgai László, a Cellspan-Balkány edzője. – Még két-három hétre szükségünk lett volna, de ez van, ezt kell megoldani. Megkockáztatom, minden idők legerősebb megyei másodosztályú csoportjában küzdhetünk, már csak azért is, mert a Rakamaz, a Kótaj és mi is nagy energiát mozgósítottunk az erősítés érdekében. Bár hozzáteszem, a Rakamaz előttünk jár, hiszen kimagasló gyorsaságú támadókkal rendelkezik. Ugyanakkor nem lehet elfeledkezni arról, hogy még több riválissal, a Gávavencsellővel, Újfehértóval, a Napkorral, és a Levekkel is számolni kell. Lebecsülni senkit nem lehet ebben a csoportban. Egyik fő feladatunk, hogy a balkányi szurkolókat, akik a kitartottak a nehéz időszakban is, nem bántva a játékosokat kiálltak a csapat mellett, kiszolgáljuk. No meg visszacsalogassuk a közönséget a pályára úgy, mint amikor az NB III-ban vagy a megye egyben a bajnoki címért küzdöttünk.

Névsor

A Cellspan-Balkány megyei II. osztályú csapatának nyári változásai

Távozott: Szilágyi Zoltán, Vasas Tamás (mindkettő Nyíradony), Turbucz Tihamér (Mándok), Csizmarik Ádám (Tiszalök), Kőrösi Norbert (Tuzsér), Pintér Dániel (iskolai kötelezettség miatt), Bencsik András (Báránd).

Érkezett: Bogdanovics Igor, Molnár Ádám (mindkettő Hajdúböszörmény), Kovács Béla, Daru István, Dankó Gergő, Potornai Márk (valamennyien Tiszavasvári), Jakocska Csaba, Szitai Roland, Kondor Milán (mindhárom Nagyhalász), Fábri Zoltán (Sényő-Carnifex), Lakatos Tamás (Tuzsér), Kovács Erik, Hadházi Márk (mindkettő Nyírpazony), Szabó Péter (Szakoly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!