Sport

2015.08.19. 10:24

Mindenkit érhet baleset

Ramocsaháza - A csúfos hazai nyitány tanulságként kell szolgáljon Ramocsaházán: ez már a megye kettő, ahol több kell.

Ramocsaháza - A csúfos hazai nyitány tanulságként kell szolgáljon Ramocsaházán: ez már a megye kettő, ahol több kell.

Az álmoskönyvek, kiváltképp pedig a futball íratlan történelme szerint az égvilágon semmi jót nem jelent, ha egy újonc csapat nagy zakóval indít hazai pályán. Márpedig a Ramocsaháza így járt. A megyei másodosztály Nyírerdő-csoportban szereplő együttest 8–1-re kalapálta el az Újdombrád, amelyet ráadásul nem is sorolnak a legjobbak közé. Bár ki tudja, a vendégek talán éppen most „robbantanak”...

Mindez azonban már nem segít a frissen feljutott házigazdán. A ramocsaháziak gazdagabbak lettek egy tanulsággal.

Nevezetesen: ez nem a megye három. Persze, mindenkit érhet „baleset” – csak egy csata vesztett el, a háború még megnyerhető. Azaz, a gárda még kiharcolhatja a bennmaradást, ehhez azonban a nyitányon produkáltnál acélosabb produkcióra lesz szükség. No meg valamelyest fegyelmezettebb teljesítményre, mivel a csapat két labdarúgóját is kiállították az első mérkőzésen.

– Rajta vagyunk az ügyön, próbálunk tovább erősíteni, de nem egyszerű – érzékeltette Ragányi Mihály, a Ramocsaháza edzője, hogy észlelik a problémát. – Ahogy a meccs után nyilatkoztam, hiányzott öt játékosunk, ami esetünkben komoly hátrány, ezzel együtt a a srácok tapasztalhatták: itt nem elég, ami egy osztállyal lejjebb eredményre vezetett. A jelek szerint előzetesen hiába figyelmeztettem őket erre... Ennek tanulságként kell szolgálni a jövőre. A lényeg, nagyon össze kell kapni magunkat, mert különben nagy baj lehet. A vereség miatt letört volt a társaság, megzuhantak kicsit a fiúk, de a történtek rávilágítottak arra, hogy minden téren javulnunk kell, és nem árt némi önvizsgálatot tartani. Ugyanakkor becsülendő, hogy a szurkolók egyelőre megértőnek bizonyultak, nem szidtak senkit, pedig nekik sem lehetett könnyű, főleg úgy, hogy mi vezettünk egy nullra, majd kaptunk nyolcat. A közönségtől türelmet kérek, azért dolgozunk, hogy javítani tudjunk. Mondjuk a következő meccs még nehezebb lesz, Nyírmadára megyünk...

Nos, ehhez csupán annyit: az első osztálytól önként visszalépett madaiak 9–2-es idegenbeli győzelemmel kezdtek a Tiszamenti SE otthonában.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!