Sport

2015.08.21. 13:45

Nagyhalász-Ibrány rangadó és szatmári derbi a terítéken

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadókból jól „el vagyunk látva”: Halászban és Ecseden aligha fognak unatkozni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Rangadókból jól „el vagyunk látva”: Halászban és Ecseden aligha fognak unatkozni.Nyírgyulajban alighanem össznépi vigasság robbanna ki, ha már most lefújnák a szezont... A megyei első osztályú bajnokság nyitányán 3–0-ra nyert a csapat Mátészalkán, amely mindjárt a tabella tetejére rakétázott. Az atom támadósor tehát nem teketóriázott, mindjárt megkezdte működésést – egyelőre bombasikerrel. Sőt, senki nem esne hanyat, ha a második kör után sem változna az ábra: a Lukács-legénység a hazai vereséggel startoló Tiszalököt fogadja, ami országos egyessel kecsegtet. De csak akkor, ha a gyógyíthatatlannak tűnő magyar futballbetegséget nem teríti le a gyulaji fiúkat és nem csupán a mezt küldik a pályára...

Ez a veszély abszolút nem fenyegeti a Nagyhalász–Ibrány összecsapás főszereplőit. Nem véletlen, hogy a szabolcsi Igazgatóság éppen eme összecsapást válaszotta, amelyről online közvetítésben számol be. Az örökrangadóra az előző szezonban oda-vissza özönlött a nép, gyaníthatóan vasárnap is jól keresnek majd a szotyiárusok. Az edzőknek nem kell hegyibeszédet tartaniuk az öltözőben, mindenki tudja: kutyaköteleségge apait-anyait beleadni – aztán győzzön a jobb. Annyi szent, a vendégek a Bakta legyűrésével jelezték, van bennük fantázia, ugyanakkor a halásziak elvéreztek az újonc Gyulaháza otthonában, amit nyilván azonnal megbocsátanának, ha vasárnap nagyot domborítanak.

Olybá fest, megkülönböztetett figyelmet érdemlő találkozókból jól „el vagyunk látva”. Régen rendeztek Nagyecsed–Mátészalka szatmári derbit – itt volt már az ideje! A házigazdák megfogyva bár, de nem megtörve várják a „szomszédot”: Tuzséron ugyanis nem csupán a mérkőzést bukták el, Dobos Zoltánt és Homann Richárdot kiállítás miatt vesztették el egy darabig. Plusz, három tizenegyest ítéltek ellenük, így valószínűleg magasan lobog bennük a harcitűz. A Baktalórántháza–Sényő, no meg a Mándok–Szakoly kilencven perc sem lesz piskóta, úgyhogy ígéretes hét vége elé nézünk...

KM-KT

 

2. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Baktalórántháza–Sényő-Carnifex

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Nem úgy sikerült a rajt, ahogy terveztük, akadt néhány hátráltató tényező az Ibrány elleni meccsen, Ráadásul egy nem megyei első osztályú ritmusban futballozó hazaiakkal találtuk magunkat szembe. Reméljük, a héten rendezzük sorainkat és a jelentősen megerősített Sényő ellen javítanunk.

Ember Roland, sényői edző: – Annyit tudok mondani, ha fele annyi helyzetünk lesz, mint a nyitómeccsen, és néhányat értékesítünk ebből, akkor akármilyen veszélyes otthon a Bakta, lehet esélyünk győzelemre.

Tiszavasvári–Tuzsér

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nem úgy kezdtük a bajnokságot ahogyan szerettük volna, de ezért csak magunkat okolhatjuk. Hazai pályán mindenképpen javítanunk kell, még akkor is ha az elmúlt szezon bajnoka érkezik hozzánk. A legutóbbinál jóval határozottabb játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Még egyszer olyen idegesen kapkodva nem szabad játszani, mint az Ecsed ellen, sokkal nagyobb türelemre, figyelemre és a kapu előtt pontosabb befejezésre lesz szükség Vasváriban. Tisztában vagyok azzal, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Nyírgyulaj–Tiszalök

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Az idegenbeli győzelmünknek akkor lesz igazi értéke, ha ezt a mérkőzést is sikerül megnyerni. Fegyelmezett, taktikus és főleg türelmes játékra lesz szükség a siker érdekében.

Kovács János, tiszalöki edző: – A soronkövetkező ellenfelünk formájáról mindent elárul előző mérkőzésének eredménye. Fel kell kötnünk a felkötni valót, de isten ments, hogy feltartott kézzel lépjünk pályára. Nem ilyen játékosok vannak a csapatban, és ha ismét végrehajtják a megbeszélteket, bármi megtörténhet. Bízom a fiúkban és a munkájukban, a többit meglátjuk...

Kemecse–Gyulaháza

Falatovics László, kemecsei edző: – Az idegenbeli siker után rá kell tennünk egy lapáttal!

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Nem valószínű, hogy ez lesz a szezon leglátványosabb mérkőzése, de az egyik legfontosabb idegenbeli fellépésünk, az biztos. Deák Zoltán visszatér a csapatba, viszont akad, aki éppen most esett ki. Bízom a pontszerzésben.

Nagyecsed–Mátészalkai MTK

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Ez egyértelműen presztízsmeccsnek számít. A Mátészalka ráadásul újonc, nyilván nagy lelkesedéssel lép pályára, és egyáltalán nem rossz csapat. Ettől függetlenül hazai pályán nekünk csak a győzelem az elfogadható, egész egyszerűen nem mondhatok mást. Helyzetünket súlyosbítja, hogy két eltiltott játékos pótlását kell megoldanunk, emellett két meghatározó emberünk sérült...

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Reméljük, méltóképpen fogjuk képviselni Mátészalkát a szomszédvári rangadón. Nagyon csúnyára sikerült a nyitány, megpróbálunk javítani.

Vasárnap

Nagyhalász–Ibrány

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Mindenki tisztában van vele, hogy a két csapat lehetőségei, játékosállománya, céljai nagyban különböznek egymástól, sajnos nem a mi javunkra. Gerliczki Máté tudatos, szisztematikus munkája magasan kiemeli az ibrányi csapatot a mezőnyből. Mindent megteszünk a meccsen, hogy ezt a „difit” eltüntessük, csak olyan játékos lép pályára, aki átérzi ennek a jelentőségét. Ha ez megtörténik, akkor eredménytől függetlenül bátran, őszintén nézhetünk egymás és a szurkolóink, a megyei bajnokság legjobb táborának a szemébe.

Gerliczki Máté: – Tavasz óta nem valtozott a véleményem, a szezon mérkőzése következik számunkra.

Tiszakanyár–Szatmár Unió FC

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Furcsa a bajnokság elején létszámgondokkal foglalkozni, de most ez történik. Hazai pályán természetesen ennek ellenére győzelemre fogunk játszani, bár ehhez a múlt hetihez képest bátrabb focira lesz szükség.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A rajt nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Nagyon masszív Tiszakanyár otthonában kell javítanunk, ami emberes, de nem megoldhatatlan feladat.

Mándok–Szakoly

Borza László, mándoki edző: – Úgy gondolom, ha Madzin Istvánt és Módis Dávidot meg tudjuk fogni, ebben az esetben megszerezhetjük első győzelmünket.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Ugyanazt mondom mint egy hete, átalakult, nagyon jó csapat otthonába látogatunk, amely a sényői pontszerzéssel is bizonyított. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, éppen ezért a legutóbb mutatott játéknál is többre lesz szükség, hogy kedvező eredményt érjünk el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!