Sport

2015.08.25. 08:40

Vajkezű játékossal „finomodik” a Várda

Kisvárda - Szlovén korosztályos válogatottal erősített a második vonal bajnoki idényére hangoló együttes.

Kisvárda - Szlovén korosztályos válogatottal erősített a második vonal bajnoki idényére hangoló együttes.

Kisebbfajta országjárásba kezdett a Kisvárda. Az NB I B-s női kézilabdacsapat gyűri a kilométereket – no meg zsinórban játssza az előkészületi mérkőzéseket. Rácz Sándor együttese a hajdúnánási torna után (ahol másodikként zárt...) ezúttal a fővárosban turnézott, magyarán újabb meccsdömping adott munkát a szabolcsi hölgykoszorú tagjainak. A Szent István Napi tornán nyolc csapat lépett színre: a csoportcsatározás során a Kisvárda ugyancsak a második vonalban érdekelt riválisokkal találkozott, amit és veretlenül „élt túl”. A házigazda Szent István SE-t 29–27-re, a míg a Kispestet 29–25-re verte, a Vasas elleni döntetlen (17–17) előtt már biztos volt, hogy a döntőben mutathatja meg magát a Rácz-gárda. Noha a fináléban a szintén NB I B-s, bajnoki vetélytárs Hajdúnánás 32–30-re győzött, az újfent második helyen végzett Várda bebizonyította: a jelek szerint lesz keresnivalója a szeptember derekán induló szezonban,

Ráadásul a társulat tovább acélosodott. Mégpedig Lea Vukojevic szerződtetésével. A huszonkét éves jobbszélső a szlovén ifjúsági és junior válogatottban szerzett nevet, a legutóbbi idényben hazája élvonalában szereplő RK Zelina játékosaként bronzéremhez segítette klubját.

– Eddig benyomásaim alapján nagy erőssége lesz a csapatnak, vajkezű, ügyes kislány, akinek beilleszkedése könnyen megy – adott némi ízelítőt a friss igazolásról Rácz Sándor, a Kisvárda szakvezetője. – A társak igyekeznek mindenben segíteni, az orosz tudásomat kihasználva a kommunikáció is megoldott. A felkészülés ötödik hetében tartunk, kemény munka van mögöttünk, de nincs megállás: legközelebb Orosházára megyünk tornára, ahol ugyancsak NB I B-s ellenfelekkel találkozunk. Aztán még lesz két „tiszta” hetünk a nyitányig.

A Kisvárda az első fordulóban, szeptember 13-án, vasárnap a feljutásra pályázó Kecskemétet fogadja.

Névsor

A Kisvárda NB I B-s női kézilabdacsapatának nyári változásai

Távozott: Jurecska Kitti (?), Katerina Harisova (Szlovákia), Csányi Enikő (külföldön vállalt munkát).

Érkezett: Lea Vukojevic (RK Zelina, szlovén), Puscas Liviana Madalina (Nagybánya), Lévai Zsófia (Nyíradony), Tarjányi Szilvia (Vasas), Komsa Klaudia (Vasas), Gidai Eszter (Békéscsaba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!