Sport

2015.09.24. 11:22

A telezöld és a kisvasút ügye is téma volt a közgyűlésen

Nyíregyháza - A közgyűlés nyílt ülése végül egy óra alatt véget ért, de szóba került a telezöld, a város egyik legveszélyesebb csomópontja is, ahol maga a polgármester szenvedett nemrégiben balesetet.

Nyíregyháza - A közgyűlés nyílt ülése végül egy óra alatt véget ért, de szóba került a telezöld, a város egyik legveszélyesebb csomópontja is, ahol maga a polgármester szenvedett nemrégiben balesetet.

A két közgyűlés között történt események tárgyalásakor Béres Csaba (Jobbik) azt kérdezte, a város nem kezdeményez-e tárgyalásokat a Magyar Közúttal a telezöldes kereszteződés megváltoztatására? Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: a 2011-ben létrehozott közlekedési kerekasztal tagjai is sokat beszélnek erről a kereszteződésről, amely a város egyik legveszélyesebb csomópontja. Konzultálnak a lehetőségekről, és a következő közgyűlésen tárgyalnak majd róla.

Jeszenszki András (MSZP) arra volt kíváncsi, kiderült-e, hogy hová kerültek a Nyíregyházáról elvitt vasúti kocsik? Dr. Kovács Ferenc azt mondta, folyamatosan tárgyalnak a MÁV-val a kisvasút esetleges újraindításáról, de az, hogy hová kerültek a kocsik, a MÁV magánügye, lévén, az ő tulajdonukról van szó.

Hunyadi János (Változást Nyíregyházáért) azt mondta, hogy egy internetes portálon megjelent cikk szerint Sóstón nem a törvényeknek megfelelő módon üzemelnek térfigyelő kamerák, amelyekre semmiféle tábla nem hívja fel az arra járók figyelmét. Azt kérdezte, ki üzemelteti a kamerákat, és hogy miért nem jelzik ezeket táblák? Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a komplex sóstófejlesztési projekt része a kamerarendszer kiépítése, jelenleg zajlik a próbaüzem, szó sincs arról, hogy törvénytelen módon működnének.

A testület döntése alapján az önkormányzat a következő évben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz. Arról is döntöttek a képviselők, hogy a Huszártelepen átadnak egy ingatlant a görögkatolikus egyháznak, amely az épületet oktatási célokra használja majd.

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub (NYKK) pályázatot nyújtott be Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez a Westsik Vilmos Élelmiszer-ipari Szakképző Iskola tornatermének korszerűsítésére. Az NYKK pályázati forrásból elvégezte a korszerűsítési és rekonstrukciós munkálatokat: a tornatermet leparkettázták, a tetőszerkezetet kijavították, az öltözőket felújították, vettek kosárlabda palánkokat, így a csarnok alkalmassá válik utánpótláskorú játékosok képzésére, illetve utánpótlás csapatok mérkőzéseinek megrendezésére. A beruházás összköltsége 39,3 millió forint, melynek 70 százaléka TAO-támogatás, 30 százalékot pedig a kosárlabda klub valamint az iskola és fenntartója biztosít - ehhez adott tulajdonosi hozzájárulást a testület.

Ezzel alig több mint egy óra alatt véget ért a közgyűlés nyílt ülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!