Sport

2015.09.09. 18:12

Bringás tájékozódási versenyt rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az 1. Alley Cat kerékpáros tájékozódási versenyt rendezik meg vasárnap Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Az 1. Alley Cat kerékpáros tájékozódási versenyt rendezik meg vasárnap Nyíregyházán. A legelső Alley Cat versenyeket a bringás futárok szervezték aztán egyre népszerűbb lett az a különleges vetélkedés. Bárki indulhat, semmiféle korhatári megkötés nincs. A nevezőket délelőtt tíztől délután négyig percenként indítják a Móricz Kert Romkocsma és Borbár bejáratánál, mindenki kap egy menetlevelet, amelyen szerepelnek a célpontok. Ide kell eltekerni, ott bélyegzővel bizonyítani a megjelenést, majd amennyiben a mintegy tizenöt kilométernyi tekerés során mind a tizenöt ellenőrző állomás ki van pipálva, akkor lehet visszatérni a célt is jelentő rajthelyhez. Ez amolyan kedvcsináló verseny lesz, amennyiben jók a visszajelzések, akkor lesz folytatás is. Csapatban is lehet versenyezni (férfi, női, családi), legalább három bringásnak kell lennie egy csapatban.

Nevezési díj egy ezres, az abszolút verseny dobogósai pénzdíjat kapnak. A kategóriák mindkét nemben (U14, 15-18, 19-40, 41-55, 56-, tandem, fixesek, E-bike). A legkisebbeknél engedélyezett a szülői, vagy felnőtt kiséret, az E-bike (elektromos kerékpár) kategória indulóit nem értékelik a pénzdíjaknál. Részletese felvilágosítás a facebookon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!