Sport

2015.09.08. 18:56

Egyhetes talpalás a Kárpátok lábánál élőkért

Nyíregyháza, Záhony  - Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, a Tisza Nagykövete, valamint Takár „Katyó” Károly kárpátaljai ultrafutó továbbra sem nyugszanak. Az idei harmadik közös programjukkal szeretnék felhívni a figyelmet a határok átjárhatóságának fontosságára.

Nyíregyháza, Záhony  - Hidvégi-Üstös Pál ultrasportoló, a Tisza Nagykövete, valamint Takár „Katyó” Károly kárpátaljai ultrafutó továbbra sem nyugszanak. Az idei harmadik közös programjukkal szeretnék felhívni a figyelmet a határok átjárhatóságának fontosságára.Hidvégi-Üstös Pál nevéhez fűződik a Tisza végigúszása, völgyének forrástól a torkolatig, majd oda-vissza végigfutása, a velocipédes meghódítása, miközben sok tízezren csatlakoztak hozzá - gyerekek, felnőttek, sportolók és amatőrök. Eközben ismerkedett meg az aknaszlatinai óbányásszal, Takár „Katyó” Károllyal, aki szintén maratonokat fut, kerékpározik, még 65 évesen is.

Az Együtt Kárpátaljáért! programsorozat részeként szeptember 3-án dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő indította útjára a futókat a Garbolc melletti hármas határtól. Végigfutottak „cikk-cakkban” az ukrán-magyar határszakasz összes határállomásán, sőt, a zöldhatárt is megnyitották nekik Nagypalád és Nagyhódos között, ahol újabb határátkelő létesül majd. Volodimir Csubirko, a Kárpátalja Megyei Tanács elnöke, a program ukrán fővédnöke együtt futott át Pállal és „Katyóval” Csapról Záhonyba, ahol Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke várta a csapatot.

A figyelemfelkeltő futáshoz adományozás is kapcsolódik: a Control-X Medical Kft. segítségével egy közel 20 ezer euro értékű röntgengépet juttatnak el a beregszászi kórháznak.

A Együtt Kárpátaljáért! „6 határon át” és „Éjjel-Nappal Záhony” futás a tervek szerint szeptember 11-én zárul.

Az Együtt Kárpátaljáért! program létrejöttében közreműködött a Klíma Stop Munkacsoport, a Kelet-Trans 2000 Kft., a Geodézia Zrt., a Volkswagen, a Rail Cargo Hungária Zrt., a Csepel Kerékpár, Záhony és Beregdaróc önkormányzata, a Basica, a Kiss B. Kereskedelemi Kft., a rendőrkapitányságok, a FETIVIZIG, az ungvári és a beregszászi főkonzulátusok.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!