Sport

2015.09.06. 13:22

Félmaratoni száguldások a Vidor Fesztiválon

Nyíregyháza - A győztes Kovács Zsolt 1:13:55 óra alatt teljesítette a távot a nyíregyházi utcai futófesztiválon.

Nyíregyháza - A győztes Kovács Zsolt 1:13:55 óra alatt teljesítette a távot a nyíregyházi utcai futófesztiválon.

Kedvezett az időjárás az Eletrolux Vidor jótékonysági félmaratoni futóversenynek, amelyet szombaton délelőtt rendeztek Nyíregyházán. A programot indító Vidor-ka futás (a győztes az úszó Barna Bianka Dorottya lett) nevezési díjaiból származó bevetélt a Beteg Gyerekekért Alapítvány javára ajánlották fel.

Aztán jöttek a nagyobbak, akik közül a kitartóbbak egyedül teljesítették a Kossuth térről induló, Sóstón a féltávhoz érő, a Múzeumfalu, a Parkfürdő és az Állatpark területén is keresztülvezető 21 097 méteres félmaratoni távot, mások párban, esetleg kvartettben tudták le a penzumot. Szerkesztőségünk is indított csapatot, a Tóthné László Orsolya, László Nikolett, Bodnár Tibor, Nyéki Zsolt összetételű négyes elérte a kitűzött célt: gond nélkül, bőven szintidőn belül teljesítette a távot, miközben a kollégákat kísérő Szentpáli Szabolcs egyéniben ért célba.

A győztes Kovács Zsoltnak azonban csak a hátát láttuk, pontosabban azt sem, mert a tiszakécskei fiatalember egészen elképesztő tempót diktálva, 1:13:55 óra alatt ért a célba, hét percet verve az abszolút verseny második helyezettjére. A győztes saját bevallása szerint nem is futott ki mindent magából, mert vasárnap is volt egy fellépése Debrecenben.

A hölgyek között Ménes Anita érte el a legjobb időt, ő is bőven másfél óra alatt ért célba. A kétfős váltók viadalát a Kovács Gábor, Barna Miklós páros (a kicsik között győztes lánnyal együtt így lett teljes a Barna-család öröme), a kvartettekét az NYVSC ifjú tájfutói nyerték.

Azt azért szögezzük le: a szombati viadalon mindenki győztes volt, aki önmagát legyőzve célba ért, vagy célba segítette csapatát. Ezt szimbolizálta az érem is, amelyet valamennyi célbaérkező megkapott a szervezőktől.


Vidorogva futották le a félmaratont

Nyíregyháza - Hogyan kapcsolható össze a sport és a kultúra? Mondjuk úgy, hogy a VIDOR Fesztivál részeként futóversenyt rendeztek szombaton délelőtt, már másodszor. tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!