Sport

2015.09.12. 13:24

Karakó Ferenc az egyik alapvonali játékvezető az Újpest-Fradin

Az Újpest–Ferencváros fővárosi presztízsrangadót Kassai Viktor vezeti szombaton este az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Az Újpest–Ferencváros fővárosi presztízsrangadót Kassai Viktor vezeti szombaton este az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Hétből hét győzelmet ért el a Ferencváros, tehát száz százalékos mérleggel utazik az ősi rivális Megyei úti otthonába. Utoljára az 1992/93-as idényben fordult elő, hogy pontveszteség nélküli Fradi látogatott Újpestre. A lila-fehérek az aktuális kiírásban hazai környezetben veretlenek, egyszer vesztettek idegenben, mégpedig legutóbb a Diósgyőr otthonában – az utolsó percben kapott góllal.

A Thomas Doll által irányított listavezető 17-2-es gólkülönbséggel büszkélkedhet, soraikban tudhatják a góllövőlistát 8 találattal vezető Böde Dánielt. A Nebojsa Vignjevics révén vezetett újpestiek az ötödik helyen állnak 9-6-os gólkülönbséggel. Következik a 217. derbi, eddig 98 alkalommal nyertek a zöld-fehérek, 61-szer a leendő házigazdák, 57-szer pedig döntetlenre végeztek.

A várhatóan közel tízezer néző előtt rendezendő összecsapás a Szusza-stadionban szeptember 12-én este fél kilenckor a hétfőn a Norvégia-Horvátország Európa-bajnoki selejtezőn bizonyító Kassai Viktor sípjelére kezdődik. Ez lesz topjátékvezetőnk 253. élvonalbeli mérkőzése. Pályafutása során eddig hatszor (2003, 2009, 2010, 2011, 2011, 2012) vezette a bajnoki derbit. Szombaton Berettyán Péter és Horváth Róbert asszisztensekre támaszkodhat, az alapvonali játékvezetők Solymosi Péter és a nyíregyházi Karakó Ferenc lesznek, míg a kispadok között tartalék-játékvezetőként Márkus Tamásra hárulnak feladatok. Nem csak a csapatok és a szurkolótáborok, hanem a játékvezetői hatos tagjai is nagyon készülnek a presztízsrangadóra.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!