Sport

2015.09.18. 19:47

Kerekesszékes vívó-vb - Nincs magyar érem a nyitónapon Egerben

Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (MTI) - Érem nélkül maradtak a magyarok az egri kerekesszékes vívó-világbajnokság első napján.

Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (MTI) - Érem nélkül maradtak a magyarok az egri kerekesszékes vívó-világbajnokság első napján.

Pénteken a párbajtőrözők egyéni versenyeit bonyolították le, és a hazai sportági szövetség beszámolója szerint az A sérültségi kategóriában Krajnyák Zsuzsanna ötödik, Veres Amarilla hatodik, míg a B-ben Dani Gyöngyi ugyancsak a hatodik helyen zárt.

Krajnyák a sikeres csoportkör után a nyolcaddöntőben orosz vívót győzött le, majd a negyeddöntőben kikapott kínai ellenfelétől, míg Veres hasonló utat járt be két kínai párbajtőrözővel szemben. A harmadik magyar, Fóris Erika nem jutott tovább az első szakaszból, és 24. helyezettként fejezte be a versenyt. Dani sikeres csoportasszókat követően a legjobb 16 között lengyel vívó ellen nyert, majd hongkongitól kapott ki.

A férfiaknál az A kategóriában Tarjányi István 20., Mató Gyula 22., Götlinger Dániel 35. lett, míg a B-ben Gergely István a 30., Báder Richárd a 37. helyen végzett.

A győztesek közvetlen kvótát szereznek a jövő évi paralimpiára. A többiek a világranglistán elfoglalt pozíciók alapján jutnak majd ki a nyári játékokra, de a vb-érmesek is nagyon közel kerülnek a riói szerepléshez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!