Sport

2015.09.24. 12:31

Nagy hajtás Baktán

Baktalórántháza - Dömping a fogathajtóknál: megyei C kategóriás döntő, országos póni finálé és fiatal lovak világbajnoksága.

Baktalórántháza - Dömping a fogathajtóknál: megyei C kategóriás döntő, országos póni finálé és fiatal lovak világbajnoksága.

Az Őszi Városi Napok szerves része volt a 8. baktalórántházi fogathajtóverseny, amely egyben a megyei C kategóriás kettes fogathajtó bajnokság döntője is volt egyben.

A Nyírkércsi úti szabadidő centrumban megrendezett színvonalas viadalt Kiss Sándor, a Nyírségi LTE versenyzője nyerte meg, ezzel az idén 18 viadalán gyűjtött négy legjobb eredmény alapján a második helyen került be a zalalövői országos döntőbe. Az összetett pontversenyt Bányai Norbert (Tiszamenti LSE) nyerte meg, míg Bukovinszki Zoltán (Timpex LK) lett a második – ők ugyancsak ott lesznek a nyugati határszéli fináléban.

A sportág másik jelentős eseménye volt a póni fogatok országos bajnoki döntője. Az orosházi fináléban a megyebeli indulók közül ifjabb Tóth János érte el a legjobb eredményt, az Újfehértói LBSE hajtója ezüstérmet szerzett. A szabolcs-szatmár-beregi csapat pedig bronzot, a csapat tagja volt még az egyéniben nyolcadik Linczenbold Gergő (Napkori Hagyományörző LK) és a kilencedikként végzett Linczenbold Miklós (Nyírbátori LSE) is.

És ezzel még nincs vége, olyannyira, hogy Ling Attila megmérettetése csak most kezdődött meg. Az Újfehértói LBSE versenyzője a fiatal lovak a mezőhegyesi fiatal lovak fogathatjtó világbajnokságán vesz részt – három lóval is, amelyek az újfehértói Margitai László méneséhez tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!