Sport

2015.09.09. 15:51

Nem egy elveszett ember a Fatum-Nyíregyháza új légiósa

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza bemutatta új szerzeményét, a trinidadi légióst, Darlene Ramdint.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza bemutatta új szerzeményét, a trinidadi légióst, Darlene Ramdint.Darlene Ramdin, vitán felül szimpatikus személy. Ráadásul a Trinidad és Tobagóról érkezett hölgy nem úgy fest, mint aki megszeppent volna a számára korábban teljesen ismeretlen közegtől. A hivatalos bemutatására szervezett sajtótájékoztatón sugárzó mosollyal konstatálta: a Fatum-Nyíregyháza NB I-es röplabdacsapat szakmai stábja meglehetősen nagy reményeket fűz bevetéséhez. Ez, persze így van rendjén.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője rögtön a közepébe vágott, amikor megindokolta, miért volt szükség – a brazil Debora Ribeiro Araujo, valamint a venezuelai Carolina Nelmaira Valdez mellett – immár harmadik légiós szerződtetésére. A válasz kézenfekvő: a riválisok sem tétlenkednek, folyamatosan acélosítják a soraikat.

– Sok videót tekintettem meg, amíg kiválasztottuk Darlene Ramdint, aki előbb a korosztályos, egyetemi, majd a felnőtt válogatottban is szerephez jutott hazájában – ecsetelte Kőhalmi Richárd, a nyírségi klub edzője. – Kétszer már játszott Európában, a finn és a francia élvonalban szerzett tapasztalatokat. Nyitásfogadó, illetve négyes ütő poszton foglalkoztatható játékost kerestünk, és az eddigi benyomásaink alapján mondhatom, jól döntöttünk, amikor idehívtuk. Nagyon közvetlen, emberileg tökéletesen illeszkedik a társaságba, jó csapatember, erősebbek leszünk vele!

Na és akkor a főszereplő. A huszonhat esztendős Darlene Ramdin egy hete tartózkodik a szabolcsi megyeszékhelyen, szeptember 24-én pedig – nyolc napra – hazatér. A világranglistán az előkelő, 37. helyen jegyzett Trinidad és Tobagó ugyanis az olimpiai kvalifikációs küzdelemben érdekelt, ahol neki is feladatot osztanak. Egyelőre, persze a magyar élményeiről beszélt.

– Nagyon élvezem a nyíregyházi életet, és számomra fontos, hogy tiszta, világos célok legyenek – érvelt a karibi játékos. Magyar hangja ezúttal Sitku Ernő, a Sportcentrum élsportigazgató volt, ő tolmácsolta Ramdin szavait. – Itt ezt megvalósul, bajnoki éremhez akarom segíteni a csapatot, a Magyar Kupa megnyerése a szándékom! Szeretek új dolgokkal, új emberekkel megismerkedni, csak az időjárással kicsit nehéz kibékülnöm. Azt sem gondoltam, hogy ilyen magasak a magyarok...

Soha még ennyi légiós!

Hogy pénz áramlik az idehaza hosszú évekig csak vegetáló sportágba, fényesen jelzi, az NB I-es magyar női együttesek felettébb aktívnak bizonyultak a játékospiacon. Az élcsoportba várt öt gárdában – számítások szerint – tizenhét légiós juthat szerephez, erre korábban soha nem volt példa. A Vasas mindjárt két amerikai és két brazil vendégmunkás szerződtetett, de a többiek sem tétlenkednek. A bajnoki címvédő Békéscsaba – a külföldiek mellett – több magyar válogatottat igazolt, köztük az exnyíregyházi Szakmáry Grétát.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!