Sport

2015.10.08. 17:39

A ciprusi vetés volt az idei végső

Nyíregyháza - Szikszai Róbert Nicosiában tett pontot az idei versenysorozata végére.

Nyíregyháza - Szikszai Róbert Nicosiában tett pontot az idei versenysorozata végére.

Irigylésre méltó körülmények között, harminc fokos melegben versenyezhetett Cipruson Szikszai Róbert, a Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője. A meghívásos nicosiai viadalon nyolcan álltak rajthoz, az NYSC utánpótlás Európa-bajnoki bronzérmese az idény végén abszolút elfogadható, 58.98 méteres dobásával a második helyezést szerezte meg. A versenyt két héttel ezelőtti nyíregyházi Nyírség-kupán is megfordult (és az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltánnal holtversenyben győztes), immár horvát színekben versenyző Varga Roland nyerte meg 61.14 méteres eredménnyel. Mindketten megelőzték tehát a végül harmadik pozícióban zárt észt Märt Israelt, aki a 2011-es degui világbajnokságon negyedik helyezett volt.

A szigetországi megmérettetés ebben az idényben az utolsó volt Szikszai Róbert számára, jöhet a pihenő, ami őt és a dobóatléták társadalmát ismerve nem nyúlik majd túlontúl hosszúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!