Sport

2015.10.30. 09:22

Kisvárdai KC: Az örök titok után a munkába temetkeztek

Kisvárda - Az előző bajnokságban még NB I-es Szeged KKSE otthonában lép fel szombaton a Kisvárdai KC.

Kisvárda - Az előző bajnokságban még NB I-es Szeged KKSE otthonában lép fel szombaton a Kisvárdai KC.

Túl a Hajdúnánás elleni hazai vereség (15–27) okozta sokkon, szombaton a tavaly még NB I-es Szeged KKSE otthonában lép pályára az NB I B-ben újonc Kisvárdai KC női csapata. De vajon tényleg túljutottak a sokkon az első vereségbe szó szerint belefutó várdaiak?

– A mérkőzés bizonyos szegmenseit titok övezi, bízom benne, hogy már örökké – mondta Rácz Sándor, a kisvárdaiak edzője. – Nem volt más választásunk, így halottak napja környékén a munkába temetkeztünk. Megvan a második kapusunk, Scholtz Andrea Kecskemétről érkezett, az első fordulóban ellenünk még védett, nem is rosszul. Építünk egy építhető csapatot, ebben neki fontos oszlopként lehet szerepe. Nem mintha eddig kapusgondjaink lettek volna, de az emberi képtelenség, hogy egyetlen kapus védje végig zsinórban a hatodik mérkőzésünket is, így Lavinia Puscas válláról is lekerülhet némi teher.

Szóval, az első számú szegedi csapat (a második is ebben a csoportban játszik K. Szeged SE néven) már élvonalbeli tapasztalattal felvértezve szerepel a mostani bajnokságban, egyelőre felemásan, hiszen hét lejátszott meccséből négyet megnyert, hármat elveszített.

– Bizonyos mértékben átalakult a szegedi keret, de összességében a visszajutást tűzték ki célként – jellemezte a riválist Rácz Sándor. – Nekik is vannak érdekes eredményeik, hiszen kikaptak otthon az Orosházától, mintegy jelezve, hogy nem lehetetlen őket a saját környezetükben sem legyőzni. Ez egy ilyen bajnokság, félnivalónk nincs, nekünk elsősorban magunkkal kell megvívnunk a csatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!