Sport

2015.10.30. 08:26

Női röplabda CEV Kupa - Négy játszmában győzött a Békéscsaba

Békéscsaba - A Békéscsaba hazai pályán 3-1-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a női röplabda CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén.

Békéscsaba - A Békéscsaba hazai pályán 3-1-re nyert a görög Olimpiakosz ellen a női röplabda CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén.

A magyar bajnoki címvédő az első játszmát simán megnyerte, majd a második felvonásban is vezetett 22-17-re, de a hajrában fordítottak a vendégek. A harmadik szettet szoros végjátékban, a negyediket pedig nagyon simán abszolválta a Békéscsaba.

A mezőny legeredményesebb játékosa a viharsarkiak szerb légiósa, a 23 pontos Tatjana Matic lett. Csapattársa, Szakmáry Gréta 21 alkalommal volt eredményes.

Eredmény (1. forduló, 1. mérkőzés):

Linamar-Békéscsabai RSE - Olimpiakosz (görög) 3-1 (16, -25, 23, 13)

A visszavágót november 11-én, szerdán játsszák Pireuszban. A továbbjutóra a címvédő Krasznodar várhat a következő fordulóban.

A Békéscsabának összesen három párharcot kellene megnyernie a második számú európai kupasorozatban, hogy bejusson a challenge-körbe, ahol a Bajnokok Ligájából kieső négy csapat csatlakozik a mezőnyhöz.

A harmadik számú sorozatnak számító Challenge Kupában a Vasas, a Gödöllő és a Nyíregyháza november közepén kezdi meg szereplését.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!