Sport

2015.11.13. 11:25

A Kiss-csapat nagy erőpróbája következik

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A feltámadt Tiszavasvári ibrányi fellépése mellett fókuszban a sényői rangadó.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A feltámadt Tiszavasvári ibrányi fellépése mellett fókuszban a sényői rangadó.

Bár megszakadt az Ibrány veretes, zsinórban hét győzelmet felölelő sorozata – a megyei első osztályú futballcsapat tagjai aligha dőlnek kardjukba. Sőt, gyaníthatóan attól sem mennek a Tiszának, hogy az aktuális idényben a Nagyecsed elleni rangadó volt az egyetlen, amelyen nem szereztek gólt. A második helyen nyomuló szatmáriak otthonában kibrusztolt döntetlen után ugyanis minden maradt a régiben. Pláne, hogy a harmadik Sényő-Carnifex is ,,leikszelt” legutóbb, így nem tudott közelebb férkőzni a Gerlliczki-brigádhoz.

Márpedig az Ecseddel szembeni négy, a Sényőhőz képest hat pont fór szinte biztosíték az őszi bajnoki címhez. Amiért, persze még nem jár semmi, legfeljebb vállveregetés. Mindenesetre a tizennegyedik fordulóban a listavezető - a surranópályán egyre feljebb kapaszkodó – Tiszavasvárit fogadja, A vendégek a kemecsei gikszer után feltámadtak, azóta nagy skalpokat gyűjtöttek. Ugyanakkor, amennyiben az Ibrány legyűri őket (erre alapot szolgáltat, hogy otthon valamennyi meccsüket megnyerték...), Kezükre játszik az is, hogy eközben a Sényő és a Nagyecsed éppen egymás ellen csatázik. Ezen az összecsapáson gyaníthatóan nem születhet olyan eredmény, ami az Ibránynak rossz lenne...

Nemrég még a Baktalórántháza–Mándok mérkőzés vastagon az idény egyik attrakciójának számított, ezúttal viszont kicsit más az ábra. A házigazda – meglepetésre – leragadt az alsóházban, míg a vendégek azért iparkodnak, hogy hátba csapják a közvetlen elitben táborozó riválisokat.

Ugyancsak csipkedi magát a Szakoly. Hokk Béla ,,fiai” immár a negyedik helyre rakétáztak előre – na ja, hat ellenfelet kalapáltak el egyhuzamban. Momentán a Nyírgyulaj próbál gátat vetni az idény második felére megtáltosodott házigazdának. Ha a látogatók is kudarcot vallanak, a Szakoly akár a dobogóra is dobbanthat. A szabolcsi Igazgatóság ezt a találkozót közveti online – vasárnap.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 14. forduló (kezdés: 13 ifi: 11)

Szombat

Tiszalök (15.)–Gyulaháza (13.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Van még két forduló túl kell élnünk, a többit meglátjuk.

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – Ez azon kevés mérkőzések egyike, amelyen nekünk is van veszíteni valónk. Remélem, a csapat átérzi ennek a meccsnek a súlyát, ennek megfelelő hozzáállást tanúsít, nem félvállról veszi ezt a becsapós feladatot.

Kemecse (14.)–Mátészalkai MTK (9.)

Falatovics László, kemecsei edző: – Megpróbáltuk a mérkőzést vasárnapra „áttenni”, de úgy gondoltuk, a szalkaiak ebben nem egyeznének bele, ezért fel sem hívtuk őket.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Csapatomtól azt várom, hogy az elmúlt hetek szenvedélyes, összeszedett játékát mutatja ezúttal is. Tiszteljük a Kemecsét, de mint ahogy nekik, nekünk is csak magunkkal kell foglalkoznunk.

Tuzsér (7.)–Tiszakanyár (11.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Egyik csapat sincs topformában. Az a fél fogja megnyerni a meccset, amely felszabadultan tud futballozni és nem görcsöli szét magát.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Csodálatos dolog a foci, de olykor kegyetlen és igazságtalan tud lenni. Mi az utóbbi időszakunkat éljük, remélhetőleg ennek is vége szakad – minél hamarabb!

Baktalórántháza (12.)–Mándok (6.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ahhoz, hogy kicsit kozmetikázzunk a gyászos őszi szereplésen a hátralévő két mérkőzést meg kell nyernünk. Ehhez úgy gondolom, semmi olyat nem szükséges tenni, ami ettől a csapattól ne lenne elvárható.

Borza László, mándoki edző: – Nem téveszt meg bennünket a Bakta szereplése, mert nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik. Éppen ezért csak maximális hozzáállással, odafigyeléssel jöhetünk ki ebből a meccsből sikeresen. Ugyanakkor, akik eddig kényelmesen játszadoztak, mert létszámhiány miatt biztosnak érezték a helyüket nálunk, számukra ez a két mérkőzés maradt, hogy bizonyítsák: a jövőben a csapat erősségei lehetnek. Ilu, sör rendel!

Vasárnap

Szakoly (4.)–Nyírgyulaj (5.)

Hokk Béla, szakolyi edző: – Borzasztóan irigylem a nyírgyulaji csapatot, amely két fronton is parádésan szerepel. Mi úgy készülünk, hogy borsot törjünk az orra alá.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Kitűnő formában lévő csapathoz látogatunk, ahol minden nehézségünk ellenére szeretnénk olyan eredményt elérni, amivel a jelenlegi pozíciónkat tartani tudjuk.

Szatmár Unió FC (10.)–Nagyhalász (16.)

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A múlt heti győzelmünk már történelem. Levontuk a megfelelő következtetéseket, összedugtuk a fejünket a játékosokkal és meglepetésre azt a konzekvenciákat szűrtük le, hogy a hét végén is nyernünk kell. Várjuk szeretettel Lajos barátunkat.

Nagy Lajos, nagyhalászi edző: – Az elmúlt évben tapasztalt fehérgyarmati fejlődést megénekelte szinten minden kolléga és csak a vak nem látja. Tudjuk, nem egy szint jelenleg a két csapat, ennek ellenére szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani fiatal csapatunkkal, amely kivívhatja a remek hazai drukkerhad elismerését is, és pontokat is kapunk érte. Megérdemelnék a halászi szurkolók is a sikert, kitartásuk, fanatizmusuk példaértékű lehet nagyon sok ember számára.

Sényő-Carnifex (3.)–Nagyecsed (2.)

Ember Roland, sényői edző: – Masszív védelemmel rendelkező, rutinos csapat érkezik hozzánk, amelynek kontrajátéka veszélyeket rejteget. Az őszi szezon utolsó hazai meccsén mindenképpen győzelemmel szeretnénk búcsúzni közönségünktől. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, koncentrált játékra és jó helyzetkihasználásra lesz szükségünk.

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Tudjuk, hogy az újonc Sényő nagyon jó csapat, nem akarok hízelegni neki, de bajnokesélyesnek tartom. Mi létszámban lassan kiegyenesedünk, jó meccsen, felszabadult játékot várok. Nyerni megyünk!

Ibrány (1.)–Tiszavasvári (8.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Nagyon szervezett lesz ellenfelünk, ettől függetlenül győzni szeretnénk, mivel ebben az esetben őszi elsők lehetünk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ez az a mérkőzések melyre nem kell plusz motivációt keresni, a bajnokságot vezető és imponáló hazai mérleggel rendelkező Ibrányhoz látogatunk. A házigazdákat a múlt heti döntetlenjüket mindenképpen szeretnék feledtetni szurkolóikkal, ezért úgy gondolom a szokottnál nagyobb nyomás lesz rajtuk, mert még egy botlást nem engedhetnek meg maguknak. A mi vállunkat abszolút nem nyomja teher, mert ha bravúreredményt érünk el az nagyot fog szólni, ha esetleg nem, akkor meg egy csapat leszünk azok közül, amelyek már elvéreztek Ibrányban. De arról biztosíthatok mindenkit, nem az áldozati bárány szerepét gyakoroltuk egész héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!