Sport

2015.11.06. 19:56

Fatum Nyíregyháza - Hiába törték magukat

Nyíregyháza - Jobb csapat a Békéscsaba, ezt a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is bebizonyította.

Nyíregyháza - Jobb csapat a Békéscsaba, ezt a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is bebizonyította.

A szövetség hivatalos honlapja rangadónak kiáltotta ki a Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba élvonalbeli női röplabda összecsapást. Alighanem abból a megfontolásból, hogy a hazaiakban rejlik annyi potenciál, amivel meleg pillanatokat szerezhetnek az egyébként magyar szinten bivalyerős keretet bevető bajnoki címvédőnek. Nos, hamar kiderült, a vendégek miért tartanak ott ahol – nem a véletlen műve, hogy makulátlan mérleggel érkeztek a szabolcsi városba.

Az öt válogatott kerettag közül az első szettben éppen az exnyíregyházi Szakmáry Gréta végezte ki a hazaiakat. Kilenc pontot termelt ebben a periódusban. A házigazdák? Sokáig derekasan iparkodtak, ugyanakkor minden elkövetett bakiért keményen bűnhődtek. Akárcsak a második felvonásban, amikor Bodnár Dorottya négy nyitását „nyelték be” zsinórban. A nyitásfogadás egyébként sem működött, hogy egyéb jelzőt ne használjunk... Márpedig a Csaba túl jó csapat ahhoz, hogy ekkora fórt kapjon. Így aztán hiába értékelendő, hogy Erős Zsófia csaknem tört-zúzott egy labdamentés érdekében: borultak a székek, menekült, ki merre látott – a lényegen az önfeláldozó mutatvány sem változtatott. Mert bár a harmadik etapban felcsillant a szépítés esélye, a viharsarkiak viharos gyorsasággal lezárták a meccset. KM-KT

Röplabda: NB I., női, 5. forduló

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 0:3 (-16, -12, -17)

Bem-iskola, 400 néző, v.: Jámbor, Suba.

Nyíregyháza: Erdős Zs. 3, Sikos 6, Vén E. 6, Valdez 8, Ribeiro 11, Erdősné 3. Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák, Andrejkovics. Edző: Kőhalmi Richárd.

Békéscsaba: Clement 7, Tálas 4, Matics 7, Bodnár D. 14, Soós N. 11, Szakmáry 13. Csere: Molcsányi (liberó), Ilyés B 3, Kovács-Fiskus. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Ász: 2–12. Rossz nyitás: 6–3

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Tudtuk, hogy a Békéscsaba nagyon jó csapat, amely igazolta hírnevét. Nekünk is akadtak biztató momentumaink, de ez nyilvánvalóan kevés volt az üdvösséghez.

Szasa Nedeljkovics: – Megmutattuk, hogy magas színvonalon tudunk nyitni. Amikor a harmadik szettben a Nyíregyháza jól fogadott, szoros volt az állás, döntőnek bizonyult, hogy a végén ismét sikeres megoldásokat válaszottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!