Sport

2015.12.08. 09:07

Ez a villamos nem aluszik: konditerem lesz belőle

Kisvárda - A Miskolc Holding Zrt. kiárusította néhány régi – bécsi és Tátra típusú – villamosát, szám szerint tizenkettőt, amiből kettő Kisvárdára került. És mint megtudtuk: edzőterem lesz belőlük.

Kisvárda - A Miskolc Holding Zrt. kiárusította néhány régi – bécsi és Tátra típusú – villamosát, szám szerint tizenkettőt, amiből kettő Kisvárdára került. És mint megtudtuk: edzőterem lesz belőlük.

Bacsó István egyéni vállalkozó elmondta, hogy a feleségével együtt ők azok, akik álmodtak valami merészet.

Van benne fantázia

– A feleségem fedezte fel, hogy van egy ilyen lehetőség, s bár én tartottam a magas járulékos – szerelési, szállítási, felújítás stb. – költségektől, végül beláttam, van az elgondolásban fantázia. Megvettük a villamosokat, darabját másfél millió forint plusz ÁFA-ért, s csütörtökön az utolsó darabokat is leszállították hozzánk Kisvárdára. Egyenként 21 méteresek, s 35 tonnát nyomnak, emiatt csak darabokban lehetett utaztatni őket.

Egyelőre csak az egyiket tesszük rendbe. A külsejével kezdjük, majd sínekre rakjuk, s utána jöhet a belső terek kialakítása. Leszigeteljük, kiszedjük belőle az üléseket, fűthető, hűthető lesz, s a végén elhelyezzük a kondigépeket. A meglévő sporthelyiségünkhöz egy folyosóval kötjük majd, a vendégeknek így kis sem kell menniük az épületből. Külső megjelenésében megőrizzük a villamosokat az utókornak, csak belül adunk neki egy új funkciót. Reméljük, hogy március végére birtokba is vehetik a sportolni vágyók – avatott be a részletekbe Bacsó István.

Gokart- és fallabda

A család elsősorban ipari tevékenységet folytat, de a közel négyhektáros telephelyen, ahol a villamosokat is elhelyezik, még számtalan szolgáltatás található. Van gokart- és fallabda pályájuk, rutinpályájuk, konditermük, büfét is üzemeltetnek. Hamisítatlan családi vállalkozás az övék, ugyanis nemcsak a szülők, de a gyermekeik is dolgoznak.

KM-MJ


A hasznaltauto.hu portálon is meghirdették a használt villamosokat, hatot már eladtak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!