Sport

2015.12.09. 11:56

Januárban visszatérhetnek a Körcsarnokba a birkózók

Budapest - Novemberben kezdődött és januárra befejeződik a Körcsarnok azbesztmentesítése, így a birkózók hamarosan visszatérhetnek a létesítménybe.

Budapest - Novemberben kezdődött és januárra befejeződik a Körcsarnok azbesztmentesítése, így a birkózók hamarosan visszatérhetnek a létesítménybe.

A magyar szövetség honlapja szerint a csarnokot tavaly év elején kapták meg a sportág képviselői, azonban néhány hónap használat után el kellett hagyniuk, mivel a szigetelés azbesztet tartalmazott.

A probléma megoldására - Németh Szilárd, az MBSZ elnökének közbenjárására - 70 millió forintot adott az állam, s a munkálatokat novemberben kezdték meg.

Amint azt a kivitelező a szövetség honlapjának ismertette, nem cserélik ki az azbesztet tartalmazó szigetelést, hanem impregnálják, majd egy vékony, rugalmas fóliafelülettel vonják be, így megakadályozzák, hogy a káros anyagokat tartalmazó por a levegőbe kerüljön. Ezt a technológiát már több helyen sikerrel alkalmazták, például a Körcsarnok egyik "ikertestvérénél", az egri Városi Sportcsarnoknál.

A szövetség reményei szerint januárban már nem csupán edzeni térhetnek vissza a birkózók a Körcsarnokba, de az év első hónapjának végén egy utánpótlás-versenyt is rendezhetnek benne.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!