Sport

2015.12.30. 09:05

Nagy után nagyobb munka

Nagyhalász - Opre Mihály lesz a Nagyhalász edzője, aki meglehetősen emberes feladta vállalkozott.

Nagyhalász - Opre Mihály lesz a Nagyhalász edzője, aki meglehetősen emberes feladta vállalkozott.

A harmadik... Mármint edzőváltás a megyei első osztályban. Némi csavarral, mert két esetben a főszereplő azonos. Előbb ugyebár Kovács János állt fel a nem éppen kényelmes tiszalöki kispadról – a Tisza-parti futballcsapat a táblázat végére zuhanva keres éppen új szakvezetőt... Néhány napja a Nagyecsed kürtölte világgá, hogy Opre Mihály másfél esztendő után, a megye kettőben szerzett bajnoki cím, majd az ősszel megkaparintott második hely birtokában intett búcsút a szatmári egyletnek.

Nos, nem fogja lógatni a lábát. Sőt, ha lehet, még nagyobb fába vágta a fejszéjét. Az „osztálytárs” Nagyhalász irányítását veszi át az új esztendőben, ami emberes feladatnak ígérkezik. Opre Mihály azt a Nagy Lajost váltja a tréneri poszton, aki afféle tűzoltóként próbálta menteni a mentetőt az előző idényt követően csaknem atomjaira hullott gárdánál.

Talán már az is bravúr, hogy a Halász egyáltalán nem dobta be a törülközőt. A jelenlegi szituáció mindazonáltal neccesnek tűnik, a csapat két pontot gyűjtve a tizenötödik a tabellán, hátránya kilenc egység a tizennegyedik Kemecsével szemben.

– A rossz alakult szezon után sikerült minden feltételt megteremteni a remélhetőleg eredményes folytatáshoz – jelezte Orosz Károly, nagyhalászi polgármester-egyesületi elnök. – Nem titok, korábban tárgyaltunk Opre Mihállyal, most került pont az ügyre, így már biztos, ő irányítja a jövőben a csapatot. Nem szeretnék semmilyen jóslásba bocsátkozni, pláne, nagy szavakat használni, a lényeg, mindent megteszünk a bennmaradás kiharcolása érdekében, bár tisztában vagyunk azzal, ez nem lesz egyszerű történet. Legalábbis ennyire fontos megjegyeznem, nagyon köszönjük Nagy Lajos munkáját, aki a nyáron, amikor gyakorlatilag szétesett a teljes játékoskeret, nagyon nehéz helyzetben vállalta az edzői feladatot és lelkiismeretesen végezte a dolgát. Rá továbbra is számítunk az utánpótlás nevelésben, ami mondhatom, rendkívül profi módon működik.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!