Sport

2016.02.25. 13:44

Magyar aranyesélyek az egri uszonyosúszó világkupán

Budapest - Hat-hét aranyérmet és további dobogós helyezéseket vár a szakvezetés a magyar versenyzőktől az uszonyosúszó világkupa-sorozat idei második, magyarországi állomásán.

Budapest - Hat-hét aranyérmet és további dobogós helyezéseket vár a szakvezetés a magyar versenyzőktől az uszonyosúszó világkupa-sorozat idei második, magyarországi állomásán.

A hagyományosan Egerben sorra kerülő hétvégi viadalra népes és erős mezőny gyűlt össze: 16 ország 380 búvárúszója ugrik vízbe.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a hazai uszonyosúszók zömének az egri verseny lesz az idei első komoly erőfelmérő. A januári, poznani szezonnyitó vk-n hétfős magyar csapat vett részt, és nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel tért haza. A sorozat ranglistáját lengyelországi teljesítményének köszönhetően a felnőtt nőknél a tavalyi vb-n három aranyat nyert Senánszky Petra, míg a junioroknál Szabó Anita vezeti.

"Mindenképpen győzelemre esélyes Senánszky Petra, aki Poznanban mindhárom versenyszámát remek idővel nyerte, de Kosina Gergő is két aranyat szerzett az első világkupán. Rajtuk kívül ott van még Kanyó Dénes, illetve a junioroknál Szabó Anita és Mozsár Alex, akik feltétlenül érmes helyezésekben bizakodhatnak" - mondta Kókai Dávid, a Magyar Búvár Szakszövetség uszonyosúszó szakbizottságának vezetője.

A 2016-os év fő versenye a felnőtt, illetve a junior világbajnokság lesz. Előbbi azért is számít különlegesnek, mert a sportágban ezt jelölték ki a jövő évi Világjátékok kvalifikációs versenyének. Kókai Dávid szerint több magyar uszonyosúszó is eljuthat a nem olimpiai sportágak legrangosabb multisport-eseményére.

Az egri világkupán, a Bitskey Aladár Uszodában szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik a verseny.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!