Sport

2016.03.03. 13:46

Amorim három évig Győrben marad, Kovacsics távozik

Győr - A brazil Eduarda Amorim további három évig a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát erősíti, míg Kovacsics Anikó a nyáron távozik a nagy rivális Ferencvároshoz.

Győr - A brazil Eduarda Amorim további három évig a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát erősíti, míg Kovacsics Anikó a nyáron távozik a nagy rivális Ferencvároshoz.

A Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-negyeddöntős klub csütörtökön közölte, hogy a lejáró és opciós szerződésű játékosok közül - a korábban bejelentett Heidi Löke és Tóth Gabriella mellett - a világbajnok Amorim is hosszabbított.

A 29 éves brazil játékos 2009 óta erősíti a Győri Audi ETO-t, amellyel azóta két Bajnokok Ligáját, öt magyar bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert. A nemzetközi szövetség (IHF) 2014-ben az év legjobb női játékosának választotta. Játéka egyaránt meghatározó a védelemben és a támadásban.

"Számomra hatalmas motiváció, hogy egy olyan klubban játszom, amelynek esélye van megnyerni a legrangosabb klubtrófeát, a Bajnokok Ligáját, és bízom benne, hogy ehhez jómagam is hozzá tudok tenni" - mondta Amorim, aki 2014 őszén súlyos térdsérülést szenvedett, és fél év kihagyást követően tért vissza.

Távozik - a korábban nyilvánosságra hozott Linn Sulland mellett - Kovacsics is, aki az FTC-ben folytatja pályafutását.

A klub három évre szerződést hosszabbított a balkezes átlövő Planéta Szimonettával, aki egyúttal kölcsönszerződés keretében a jövő szezontól a Thüringer HC csapatában szerepel.

A győriek két fiatal tehetséggel is kétéves megállapodást kötöttek: a Mosonmagyaróváron játszó jobbátlövő Kiss Nikolettel és a balszélső Puhalák Szidóniával. Utóbbi nyártól már az ETO-val készül, Kiss pedig még egy évig Mosonmagyaróváron marad kölcsönben.

A már bejelentett norvég világklasszis, Nora Mörk a nyáron érkezik a Larviktól.

"Klubunk rövid és hosszú távú célja, hogy a Győri Audi ETO Európa egyik vezető csapata maradjon, és minden évben eséllyel induljunk a hazai trófeák valamint a Bajnokok Ligája versenysorozat megnyerésére" - fogalmazott Kelecsényi Ernő klubelnök. "A játékoskeretünket ehhez igazítjuk ezúttal is, figyelve arra, hogy korábbi sikereink aktív részesei lehetőség szerint a keretünk tagjai maradjanak".

Kelecsényi egyúttal jelezte: a saját utánpótlásuknak is folyamatos lehetőséget szeretnének biztosítani a felnőtt keretbe kerüléshez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!