Sport

2016.03.20. 14:14

Kisvárdai KC: Ez is megvolt, visszavágott a Nánásnak a Várda

Kisvárda - A női kézilabda NB I B-ben a jelek szerint nincs, aki megállítsa Rácz Sándor csapatát.

Kisvárda - A női kézilabda NB I B-ben a jelek szerint nincs, aki megállítsa Rácz Sándor csapatát.

Nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre a Kisvárdai KC, amely azzal a szándékkal lépett pályára a női NB I B szombati mérkőzésén, hogy visszavág a Hajdúnánásnak az ősszel hazai pályán elszenvedett tizenkét gólos vereségért. A vendégek különösen ügyeltek az ukrán válogatottban is megfordult Olena Umenecre, aki ugyan eljutott 11 gólig, de ebből ötöt hetesből ért el.

A mezőny legeredményesebbje mégsem ő volt, hanem a kisvárdai Marija Gedroit, aki szenzációs napot fogott ki. Az egyéni villanások határozták meg a vendégek játékát, úgy is, hogy sokat játszottak emberhátrányban. Az első félidő végén éppen akkor sikerült átvenni a vezetést, amikor kevesebb játékossal volt a pályán a Várda, szünet után pedig fokozatosan növelte előnyét a veretlenségi sorozatát immár tizenegy meccsesre nyújtó KKC, holott a nánásiak mindent bevetettek, de Scholtz Andrea révén időközben a vendégek kapusteljesítménye is feljavult.

NB I B, női: Keleti csoport

Hajdúnánás SK–Kisvárdai KC 25–32 (14–16)

Hajdúnánás, 150 néző, v.: Balogh B., Tóth V. Kisvárda: Puscas – Vukojevic 3, Csibulenko 5/1, Bízik 1, Tarjányi 4, Gedroit 13/4, Héjjas 3. Csere: Scholtz (kapus), Gidai 3, Dudás G., Komsa, Major F., Kránitz, Frank P. Edző: Rácz Sándor. Kiállítások: 4, illetve 14 perc. Hétméteresek: 7/6, illetve 5/5. Junior: 41–19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!