Sport

2016.03.22. 13:46

U21-es Eb-selejtező - Nehéz meccsekre számít Kilin

Gyirmót - Robert Kilin, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője két rendkívül nehéz mérkőzésre számít az Izrael és Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken.

Gyirmót - Robert Kilin, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője két rendkívül nehéz mérkőzésre számít az Izrael és Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken.

"Mint minden meccsen, győzni szeretnénk, de az U21-es csapatnál az eredmény mellett az is fontos, hogy a játékosokat felépítsük a nagyválogatott számára. A futballisták itt tudnak kitűnni, erre jó példa Bese Barnabás esete, akire most számít Bernd Storck szövetségi kapitány a felnőtteknél" - mondta kedden a német szakember a csapat edzése előtti sajtóeseményen.

Kilin a soron következő találkozókkal kapcsolatban kifejtette, hogy a keretből mindenki egészséges, de az okoz számára gondot, hogy többen nem játszanak rendszeresen a klubjaikban és ez meglátszik a formájukon. Az ellenfeleket kifejezetten erősnek minősítette.

Az U21-es válogatott csütörtökön 19 órától azt az Izraelt fogadja Gyirmóton, amelytől tavaly novemberben 3-0-ra kikapott idegenben. Kilin emlékeztetett rá, hogy azt a találkozót nem lehet szakmailag értékelni, mivel szinte minden játékosa gyomorfertőzést kapott, így az is nagy dolog volt, hogy a csapat egyáltalán lejátszotta a meccset.

A magyar együttes számára létfontosságú a soron következő két összecsapás, ugyanis öt mérkőzésen gyűjtött hét pontjával jelenleg negyedik a hat válogatottat számláló csoportban, de ha legyőzi a jobb gólkülönbségével harmadik Izraelt és négy nappal később idegenben az egy ponttal előtte álló Albániát, akkor feljön az eddig százszázalékos Portugália mögé a második helyre.

A kilenc selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a 2017-es, lengyelországi Európa-bajnokságra, míg a négy legjobb második pótselejtezőt játszhat a részvételért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!