Sport

2016.03.22. 11:48

Új az elnök, aki nem csak pályán lesz aktív

Nyíregyháza - Major Tamás váltotta Dr. Teschmayer Gábort a megyei kézilabda-szövetség élén.

Nyíregyháza - Major Tamás váltotta Dr. Teschmayer Gábort a megyei kézilabda-szövetség élén.

Új korszak kezdődött a megyei kézilabda-szövetségben. Dr. Teschmayer Gábor február derekán lemondott az elnöki tisztségről, a márciusban összehívott közgyűlésen – egyhangúlag – Major Tamást választották utódjául. Első ránézésre szemet szúr, hogy erős kezekbe került az irányítás. A kisvárdai klub első embere, aki a megyei bajnokságban szereplő Ópályi aktív játékosa, láthatólag jó fizikai állapotnak örvend. Az alelnöki poszton is változás történt, immár Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke is aktívan részt vesz a szervezet munkájában. Mindez azon a sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan, ahol jelen volt Dr. Tordai-Vágó Ilona főtitkár is.

– Távlati és közeli célokat egyaránt kitűztünk magunk elé – jelezte székfoglaló beszédnek beillő nyilatkozatát Major Tamás. Aki aligha véletlenül használt többes számot, nagyon számít kollégái, egyáltalán a közeg segítségére.. Egyik legfőbb törekvésünk a megyei egyesületek támogatása tárgyi eszközökkel, a sportdiplomácia erősítése, innen éppen Budapestre utazunk, hogy találkozzunk az az országos szövetség vezetőivel. Az utánpótlásnevelés, a tömegbázis szélesítése nélkül elképzelhetetlen komoly szakmai koncepciót felvázolni, természetesen számunkra is kiemelten fontos ez a terület.

Baracsi Endre hozzátette: a leköszönt dr. Teschmayer Gábor jó munkát végzett, stabil évet zárt a szövetség, így biztos a jövőkép. Az előző időszak sikeres rendezvényeit, a Szabolcs Kupát, a a HUN-IOR nemzetközi utánpótlás tornát, továbbá a JUMP néven korábban indított megyei játékvezetői utánpótlás mentori programot folytatni kívánják.

Olybá fest, a strandkézilabda népszerűsítésére is komoly energiát kíván fektetni a vezérkar.

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!