Sport

2016.04.24. 16:08

Csak a Tanárképző felőli kaput vették be

Nyíregyháza - Kétgólos előny után döntetlent játszott a Szpari, ám a feljutása így is biztosra vehető a labdarúgó NB III-ból.

Nyíregyháza - Kétgólos előny után döntetlent játszott a Szpari, ám a feljutása így is biztosra vehető a labdarúgó NB III-ból.

„Rohamra! A Tanárképző felé!” – a Szálkai Páltól gyakran hallott jelszavakat írta ki a Szpari-tábor egy hatalmas molinóra, és a nemrégiben elhunyt legendás szurkoló emlékére eleinte korabeli nótákat („Élesebb legyél a késnél..”, „Édesanyám, kedvesanyám...”) énekelt a tábor.

A Cigánd elleni rangadón hamar megszerezte a vezetést az NB III Keleti csoportjának listavezetője, Harsányi Zoltán hova máshová lőtte a gólt, mint a Tanárképző felőli kapuba. Pali bácsi biztosan mosolygott odafentről, hát még akkor, amikor Harsányi a második találatot is megszerezte a bal lábával. A kettő között a cigándi Fekete Tamás a kapufa tövére fejelte a labdát, majd a második nyíregyházi találat után nyomban jött a szépítés – vagyis a vendégek nem tettek le a pontszerzésről.

Sánta Tibor bravúrokkal tartotta versenyben a vendégcsapatot, a Wayne Rooney-ra megszólalásig hasonlító Roszel Róbert pedig kiegyenlített. Ment előre a Nyíregyháza Spartacus, de Igor Zofcák lövése és a hajrában Mohamadou Abdouraman fejese is elkerülte a kaput, a kilépő Harsányi lövését pedig védte a kapus. Maradt a döntetlen, mert a Zöld Elefánt felőli kaput nem tudta bevenni a csapat.

Pali bácsi talán megbocsájtja, főleg, hogy ezzel a döntetlennel is biztossá vált: a Szpari harmadiknál rosszabb már nem lehet, és mivel biztosra vehető, hogy a Keleti csoportból kerül ki a legjobb harmadik helyezett, a nyíregyháziak feljutása gyakorlatilag biztossá vált.

NB III: Keleti csoport, 28. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Cigánd SE

2–2

(2–1)

Városi Stadion, 1100 néző, v.: Szilágyi S. Spartacus: Ovszijenko – Szokol, Rubus, Szalai V., Törtei, Zofcák, Abdouraman, Kosztics, Rezes, Harsányi, Pölöskey P. (Ramos, 50.). Edző: Mátyus János. Cigánd: Sánta T. – Ur, Raducu, Sipos T., Kinczel, Baksa Z., Fekete T. (Albert I., 82.), Varga K., Kis Sz. (Burics, 72.), Roszel, Popescu (Németh Sz., 95.). Edző: Fogarasi Zoltán.

Gól: Harsányi (6. és 30.), illetve Popescu (31.), Roszel (71.). Jó: Zofcák, Harsányi, illetve Sánta T., Ur, Roszel.

Mátyus János: – Egy célunkat elértük, hogy feljutottunk, de mi bajnokok akarunk lenni. Ezen a meccsen többet kellett volna tennünk ahhoz, hogy nyerjünk. Több ziccerünk is volt, ezek kimaradtak, most ez nem fért bele. Kettő nullás előny után a feljutásért harcoló csapatnak nem szabad pontot veszítenie, sajnálom, hogy így alakult.

Fogarasi Zoltán: – Gratulálok a Szpari feljutásához! Ellenfél edzőjeként először meccseltem a Nyíregyháza ellen a Városi Stadionban, ahová rengeteg emlék fűz. A csapatom komoly tartást mutatott, kétgólos hátrányból egyenlítettünk és szereztünk pontot, ez pedig feljogosítja arra a klubot, hogy célt érjen a bajnokság végén. Szeretnénk mi is az NB II-ben folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!